Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

1940 – Oprichting V.V.U. annex S.V.U.

Vandaag 29 juli 2020 viert SV Urk haar tachtig jarig bestaan. De club heeft inmiddels een rijke historie achter de rug en daardoor een sterk imago opgebouwd binnen het amateurvoetbal Nederland. Het bestuur heeft besloten om hier geen bijzondere aandacht aan te besteden, temeer om dat de viering van 75 jaar SV Urk nog vers in het geheugen ligt.

In juli 1940 spelen U.S.V. en S.G.O. voor de laatste maal tegen elkaar. De officiële oprichting van Voetbal Vereniging Urk (V.V.U.) en voorloper van Sportvereniging Urk vond plaats op 29 juli 1940. De nieuwe club is ontstaan uit een samengaan van twee eerdere plaatselijke voetbalverenigingen U.S.V. (opgericht 16-09-1932) en S.G.O. (opgericht 01-03-1933).

Op 1 maart 1940 werd besloten dat beide clubs zouden fuseren, en zodoende ontstond Sportvereniging Urk. Naast voetbal heeft SV Urk ook een tijdlang een volleybal- en gymnastiekafdeling binnen de vereniging gehad. Beide afdelingen zijn echter alweer heel lang zelfstandige verenigingen.

Meer info over het ontstaan van SV Urk kunt u vinden onder de kolom “Historie” op de website van de club www.svurk.nl.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133