Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Aangepast vervolg competities hoofdklassen

De KNVB bericht hierbij het besluit van het bestuur amateurvoetbal over de afwikkeling van de competitie 2020/’21.

Scenario’s en inventarisatie:

Na het bekendmaken van plan B inzake de herstart van het amateurvoetbal, is er uitgebreid overleg geweest met de besturen van de CVTD en het COH. Ook is tijdens een aantal calls op donderdag 19 en vrijdag 20 november met de amateurverenigingen een drietal scenario’s besproken. Vervolgens heeft onder de verenigingen een inventarisatie plaatsgevonden inzake het meest gewenste scenario, uitgaande van een situatie waarbij medio januari 2021 (of kort hierna) de competities hervat zouden kunnen worden.

De uitkomst van de inventarisatie luidt als volgt:

  • 70% van de verenigingen kiest voor het niet uitspelen van de huidige competitie en de meeste 1e voorkeuren werden uitgesproken voor het zogenaamde scenario 3 (halve poules, hele competitie).

De uitkomst van de inventarisatie is door het bestuur amateurvoetbal besproken met de besturen van de CVTD en COH, waarna het volgende besluit is genomen.

Besluit bestuur AV:

  • De oorspronkelijke reguliere competities, bestaande uit 30 wedstrijdronden voor de hoofdklassen, worden met onmiddellijke ingang definitief stopgezet en gedurende dit seizoen niet in oorspronkelijke opzet hervat.
  • Er wordt een aangepaste competitieopzet gehanteerd, namelijk het geschetste scenario 3 “halve poules, hele competitie”. Dit betekent dat elke poule wordt onderverdeeld in 2 subpoules, waarbij teams zowel een thuis- als een uitwedstrijd tegen elkaar spelen.
    • Voor de hoofdklassen betekent dit per hoofdklasse 2 subpoules van 8 teams => 14 competitieronden.
    • De aangepaste competitieopzet wordt gevolgd door een beperkte nacompetitie.
  • Als gevolg van deze aanpassingen wordt de promotie-/degradatieregeling aangepast en uiterlijk 1 januari bekend gemaakt.
  • In de bijlage treffen jullie de indelingen van de subpoules aan. Hierbij is een geografische indeling als uitgangspunt gehanteerd.

Moment van herstart:

Voor de aangepaste competitieopzet geldt dat deze wordt gehanteerd als de competities per het 1e weekend van februari 2021 hervat kunnen worden. Ingeval later dan het 1e weekend van maart 2021 de competities hervat kunnen worden, wordt opnieuw overwogen over te gaan tot een aangepaste opzet. Hierbij is  

het uitspelen van de 1e seizoenshelft (waarvan nu 6 ronden gespeeld zijn) de voornaamste optie is, waarbij de oorspronkelijke resultaten wel zullen worden meegenomen.

De komende weken zullen in het teken blijven staan van de besluiten van de overheid en het wel of niet vrijuit kunnen trainen en het herstarten van de competities. Kort na de aangekondigde persconferentie van 8 december ontvangen jullie hieromtrent nadere informatie, met onder andere de speeldagenkalenders en aangepaste promotie-/degradatieregeling voor het verdere vervolg.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print