Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Aanpassing technische organisatie jeugd SV Urk seizoen 2022-2023

Met ingang van juli 2022 kiest SV Urk voor een aangepaste organisatie wat betreft voetbaltechnische zaken bij de jeugd. Deze aanpassing is tot stand gekomen na evaluatie met een aantal direct betrokkenen. Daarin kwamen o.a. de volgende aandachtspunten naar voren:

  • er ligt teveel werk bij te weinig mensen om onze ambities waar te kunnen maken;
  • het werven van nieuw technisch kader blijft een probleem als we het vele werk niet opknippen in kleinere (deel)taken; 
  • er is behoefte aan een nog betere samenwerking tussen jeugdcommissie en technische commissie; 
  • de huidige aansturing, met een directe lijn vanuit het hoofdbestuur naar de technische commissie jeugd, wordt als sub-optimaal ervaren.

Bovenstaand heeft tot gevolg dat de technische commissie jeugd integraal onderdeel wordt van de afdeling Jeugdzaken. Jeugdcommissie (organisatie) en Technische Commissie (voetbaltechnisch) wordt één team. De Voorzitter Jeugdvoetbal, Thomas van Eerde, wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van het technisch beleid.

Met bovenstaande aanpassing vervalt voorlopig formeel de functie van Hoofd Opleiding. De werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden worden binnen de nieuw te vormen technische commissie onderling verdeeld. Een groter team met ieder zijn specialisme waar vele handen hopelijk lichter werk gaan maken. Hierbij wordt ook het damesvoetbal geintegreerd. Ook zij verdienen de juiste aandacht op voetbaltechnisch vlak. 

De werving voor extra TC-leden is inmiddels gestart. Van de zittende TC-leden blijven Jan Brands en Pieter van de Berg actief. Randy Jelies stopt en gaat zich als trainer-coach volledig richten op O23-1. Onze huidige Hoofd Opleiding Reinier Romkes vertrekt na dit seizoen naar Flevoboys en wordt daar trainer-coach van JO19-1. We wensen beide mannen enorm veel succes en bedanken ze voor hun inzet in de technische commissie.

Aan het eind van het seizoen 2022-2023 vindt er een evaluatie plaats om te bepalen of deze organisatieaanpassing heeft voldaan aan de verwachtingen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print