Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Aparte regels voor kinderen t/m twaalf jaar

Kinderen tot en met twaalf jaar mogen wel bij elkaar in de buurt komen en buiten spelen. Ook mogen kinderen tot en met onder 13 leeftijdsgroep met elkaar sporten zonder dat ze daarbij 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden. Kinderen van dertien tot en met achttien jaar mogen ook sporten, maar moeten daarbij onderling wel 1,5 meter afstand houden.

Voor de sportactiviteiten van alle kinderen geldt dat ouders zich niet langs de lijn mogen verzamelen. Competitiewedstrijden worden niet gespeeld, om extra reizen en contacten te voorkomen en na het sporten moeten kinderen thuis douchen. (met dank aan info nu.nl)

Zo mogen kinderen tot en met 12 jaar (ruim 500 SVU-leden) van de overheid weer voetballen, waarbij ze niet per se de 1,5 meter afstand hoeven aan te houden. Voor jeugd van 13 tot en met 18 jaar (bijna 300 SVU-leden) is dit ook toegestaan mits zij wél op 1,5 meter afstand van elkaar blijven. De verenigingen kunnen onder deskundige begeleiding voetbalactiviteiten voor de jeugd organiseren zoals trainingen en alternatieve voetbalvormen. Competities starten niet voor het najaar en de kantines en kleedkamers blijven voorlopig nog dicht.

Positieve invloed
Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal KNVB: “Sport heeft een positieve invloed op de gezondheid van de jeugd en veel kinderen hebben de afgelopen weken te veel stil moeten zitten. Daarnaast kunnen ze ook weer naar het spelplezier en de omgang met hun voetbalvriendjes en -vriendinnetjes uitkijken. We zijn daarom blij voor hen dat we kunnen gaan toewerken naar de heropening van de poorten van de verenigingen.” Het plan is dat het amateurvoetbal voorzichtig en gefaseerd weer op gang komt, waarbij we dus beginnen met de jeugd. Net als in het onderwijs.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133