Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Astronomie bepaalt het licht op sportpark de Vormt

Het gebeurt de laatste maanden bijna dagelijks. Uitval van de verlichting tijdens trainingen en activiteiten op het hoofdveld van sportpark de Vormt. De mannen van de elektriciteit hebben na een opeenstapeling van klachten een nieuw middel ingezet, namelijk een astronomische klok. Die schakelt een half uur voor zonsondergang de verlichting aan en om 21:30 uur wordt de verlichting automatisch uitgeschakeld. De komende weken zal moeten blijken of de noodoplossing effectief genoeg is om gedurende de komende periode het hoofdveld van ‘licht zonder uitval’ te voorzien.

Het gebeurt dagelijks dat er 1 of meerdere lichtunits uitvallen.

Het is duidelijk dat het stroomcircuit rondom de verlichting in de loop der jaren aan vervanging toe is. Met de regelmaat van de klok spring het lichtsysteem op rood en valt geheel of gedeeltelijk uit. Een deskundige moet eraan te pas komen om dit op te lossen. En dat in een periode dat het hoofdveld volop en vaak met meerdere teams tegelijk wordt gebruikt omdat de overige velden vanwege weersomstandigheden en/of corona-verplichtingen niet beschikbaar zijn.  

Een vervelend en irritant aspect, zo wordt dit ervaren door de gebruikers omdat de trainingen gestaakt moeten worden bij lichtuitval. Het ter plaatse herstellen van het probleem betekent dat de stroom moet worden uitgeschakeld en dat vergt tijd. Het kost minimaal een half uur voordat de verlichting weer aangezet kan worden. In deze koude dagen zonder inzet van kleedkamers betekent dat einde van de training en een streep door alle voorbereidingen daarop.

Achter de schermen wordt door SV Urk volop gesproken met de gemeente Urk om het gehele sportpark van ledverlichting te voorzien. Het hoofdveld heeft prioriteit, dat mag duidelijk zijn. Voorgaande heeft uiteraard een kostenplaatje, maar het zal ook een besparing op elektragebruik betekenen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print