Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

AZSV is Urk de baas

Ook de tweede uitwedstrijd in de Hoofdklasse B heeft Urk geen punten opgeleverd. In het verre Aalten was AZSV de ploeg van trainer Gert Jan Karsten met 2-1 de baas.

De eerste helft leek het er absoluut niet op dat Urk zonder punten de terugreis zou aanvangen. De Urkers zaten beter in de wedstrijd dan de thuisploeg, scoorden vlak voor rust door Riekelt Jan Brands uit een strafschop, maar hadden eigenlijk met een ruimere voorsprong aan de thee moeten zitten dan een magere 0-1.

Na rust waren de rollen omgedraaid, en moest Urk terug. Al heel snel kreeg het de gelijkmaker om de oren, en even moest het alle zeilen bijzetten om de Aaltenaren van zich af te houden. Naarmate de tijd verstreek kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht, en kreeg Urk weer kansen om op voorsprong te komen. Negen minuten voor tijd kreeg AZSV een strafschop vanwege hands. De strafschop werd benut, en dat betekende opnieuw een nederlaag voor Urk.