Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Bekerclash tussen Urk en Staphorst

Vrijdagavond 23 september tegen de klok van 23.00 uur werd de loting verricht voor de eerste ronde van de KNVB beker. Het duurde lang alvorens Urk uit het kokertje tevoorschijn kwam. Meteen daarna werd Staphorst gekoppeld aan de ploeg van trainer Gert Jan Karsten. Een spoedig weerzien met de opponent uit de kop van Overijssel. Immers onlangs nog troffen de ‘kemphanen’ elkaar in competitieverband. Deze keer staat er een plek voor de tweede ronde van de landelijke KNVB beker op het spel. Een ronde verder komen betekent kassa voor de penningmeester van de winnende club. De verwachting is dan ook dat zowel Urk als Staphorst tot het uiterste zullen gaan en zich volledig zullen focussen om dit financiële buitenkansje te verzilveren.


Staphorst wint op sensationele wijze
Staphorst bereikte het hoofdtoernooi door in Amsterdam van AFC te winnen. De wedstrijd had alles in zich wat bekervoetbal zo mooi maakt. Spanning,doelpunten en veel strijd, maar voor Staphorst een goede afloop. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Binnen het kwartier had AFC al twee keer het vijandelijke doel gevonden en alles leek erop dat Staphorst een zware avond voor de kiezen zou krijgen. Toch wisten de bezoekers zich te herstellen. Via doelpunten van Stan Haanstra en Julius Duit kwam Staphorst op gelijke hoogte. En nog was de koek niet op. Zowel AFC als Staphorst troffen beiden nog twee keer de roos, waardoor dit duel na verlenging in een spectaculaire 4 – 4 gelijkspel eindigde. Strafschoppen zouden de beslissing moeten brengen. Daarin toonde Staphorst zich iets bedrevener dan de thuisploeg. Doelman Jorick Maats wist de beslissende strafschop te keren, waarop Staphorst uiterst sensationeel sportpark goed genoeg als winnaar verliet. Cupfighter Staphorst had weer eens van zich laten horen!


Spanning in Gemert
Diezelfde avond stond Urk tegenover Gemert. In het Noord Brabantse trok Urk aan het langste eind. Vanaf de aftrap trok Gemert ten aanval. Ralf Kemper werd de diepte ingestuurd, aarzelde niet en haalde van afstand onbedaarlijk hard uit. Op schitterende wijze vloog de bal achter de kansloze Richard Strijker in de winkelhaak. Werkelijk een beauty, wat dan ook de handen van vele toeschouwers op elkaar bracht. Urk was hier niet van onder de indruk en liet al snel zien een geduchte opponent te zijn. In een hoog tempo en goed voetballend trok Urk ten aanval. Lucas Nagel beloonde zijn ploeg door de gelijkmaker aan te tekenen. De rust brak aan met een 1 – 1 stand. Na de pauze werden de aanwezige toeschouwers eveneens vermaakt. Optisch gezien was Urk de bovenliggende partij, toch moest het alert blijven bij de snelle uitvallen van Gemert. Wat beide ploegen ook ondernamen, gescoord werd er niet meer. Een verlenging zou een winnaar moeten aanwijzen. Al vrij snel kwam Urk via een puike treffer van Hessel Snoek andermaal op voorsprong. Ondertussen eiste de hoge intensiteit haar tol. Een aantal spelers binnen de lijnen kregen kramp. Toch zouden er nog een aantal spannende minuten volgen. Gemert zette aan maar Urk hield stand en bereikte zo het hoofdtoernooi.


Wie wordt er spekkoper
Urk en Staphorst mogen nu gaan uitmaken wie er spekkoper gaat worden. Urk heeft het thuisvoordeel. Naar aanloop van de naderende bekerwedstrijd deed de ploeg van Gert Jan Karsten goede zaken door DVS’33 op eigen veld met 2 – 4 te verslaan. Het moraal zal hierdoor zeker zijn gestegen. Staphorst verloor in Katwijk bij FC Rijnvogels. De eerste 45 minuten gaf de ploeg niet thuis, waardoor de 3 – 0 nederlaag verklaarbaar is. Met een vrije zaterdag voor de boeg zou je mogen verwachten dat er tot het overbekende gaatje zal worden gestreden. De intentie is in ieder geval aanwezig om het aanwezige publiek, dat in ruime mate wordt verwacht, een heuse bekerclash te bezorgen! Alle reden om als toeschouwer hiervan getuige te mogen zijn op sportpark de Vormt!


Scheidsrechter van dienst is Luuk Timmer. Samen met zijn assistenten Marco Ribbink, Mark Pelgröm en Max Broekhuizen, die als vierde official zal fungeren, zal hij ervoor moeten zorgen dat alles volgens de regels verloopt. Rest mij om alle aanwezige toeschouwers een daverende bekerwedstrijd toe te wensen, waarbij sportiviteit uiteraard niet uit het oog mag worden verloren.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133