Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Belangrijke weken voor Urk

Na twee keer de confrontatie met ploegen uit Bunschoten – Spakenburg te zijn aangegaan, staat de brigade van Peter Wesselink de komende weken twee thuisduels te wachten. Achtereenvolgens komen Rijnvogels en HSC’21 naar sportpark de Vormt. Allereerst komt Rijnvogels uit Katwijk de degens kruisen met ons vlaggenschip. Opnieuw een uitdaging om voor eigen publiek tot een positief resultaat te komen.


Verschil op ranglijst minimaal
Met Rijnvogels treft Urk een pittige tegenstander. Vorig seizoen werden beide ontmoetingen met een negatief resultaat afgesloten. Nu krijgt Urk de kans om revanche te nemen op een gedisciplineerde Katwijkse formatie. Het belooft een spannende confrontatie te worden, temeer omdat beide ploegen op de ranglijst weinig voor elkaar onder doen. Trainer Dogan Corneille, die dit seizoen aan zijn klus bij Rijnvogels van start is gegaan, en zijn pupillen zullen er alles aan doen om Urk opnieuw met een driepunter te verlaten. Liefst 9 spelers, waaronder sterkhouder Virgil Tjin – Asjoe, verlieten na vorig seizoen Rijnvogels. Daartegenover werden 10 nieuwelingen begroet. Voor trainer Corneille een hele opgave om hiervan een goed ingespeelde ploeg te maken.


Rijnvogels wil slechte generale achter zich laten
‘De iene week is de ârre iet’ zou men in Katwijk zeggen. Als deze onliner ooit van toepassing is dan was het wel na het optreden van FC Rijnvogels op sportpark Grootscholten in Haaksbergen, de thuishaven van HSC ’21. Daar waar de Katwijkse Vogels de week daarvoor de Vogels uit Bunschoten – Spakenburg kleineerden was het nu vrijwel onherkenbaar wat de mannen van trainer Dogan Corneille op de mat legden. Hoe groot kan een wereld van verschil zijn? ( bron website FC Rijnvogels ). Met een overduidelijke 3 – 0 nederlaag, die overigens dik verdiend was, verliet Rijnvogels het Overijsselse Haaksbergen. De nederlaag heeft een forse Katwijkse wond veroorzaakt, die weer geheeld zal moeten worden middels een goed resultaat op en tegen Urk.


Prima resultaat bij IJsselmeervogels
Urk stond voor de zware opgave om IJsselmeervogels in eigen huis punten afhandig te maken. De eerste helft verliep niet helemaal naar wens, wat dan ook een 1 – 0 achterstand opleverde. Na de pauze een totaal ander Urk. Al gauw bracht Lucas Tol zijn ploeg op gelijke hoogte. In grote fases was de equipe van Wesselink gelijkwaardig. Toen Robin Eindhoven er na 78 minuten af moest met een rode kaart zette Urk er een tandje bij en was zelfs bovenliggend. Helaas bleef de beloning van een tweede treffer uit, waardoor er genoegen moest worden genomen met een gelijkspel. Met een verdiend punt zocht Urk uiteindelijk tevreden de kleedkamer op. Met dit resultaat op zak wordt er vol vertrouwen uitgekeken naar het duel met Rijnvogels!


Spelersgroep massaal ondersteunen
Scheidsrechter Jorg Ordelmans is door de KNVB aangesteld om deze wedstrijd, die om 15.00 uur een aanvang zal nemen, te leiden. Aan de zijlijn zal hij worden geassisteerd door de heren Jeroen Eimers en Nick Veldhuis. We roepen de trouwe twaalfde man op om de spelersgroep massaal te ondersteunen in deze belangrijke kraker. Aan de spelers binnen de lijnen de heerlijke uitdaging om het aanwezige publiek te verwennen met een attractief duel, waarbij sportiviteit uiteraard niet achterwege mag blijven!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133