Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

“SV Urk in jaargetijden”

Er is al veel bekend en geschreven over de geschiedenis van SV Urk. Maar toch heeft verder onderzoek aangetoond dat er nog veel meer te achterhalen valt over het ontstaan van onze mooie vereniging. Vanaf 1932 (Urk was nog een eiland en speelde alleen ‘thuis’) krijgen we langzamerhand de voetbalnieuwtjes in beeld. Het is m.i. een schitterend document geworden, wat zeker het lezen waard is. Mocht u nog meer informatie hebben dan wat wij hebben verzameld, we houden ons aanbevolen via info@svurk.nl.

Wist u dat Urk in de vroege jaren dertig vijf teams/verenigingen had (USV, SGO, UB en SKV). En eind jaren 30 zou er ook een club op Urk actief zijn onder de naam Jong Holland.

Naast de fel begeerde en nog steeds gezochte lauwertak uit 1935 blijken er ook vier Urker lauwertakken uit 1951 te zijn. Echter deze prijzen zijn vermoedelijk afkomstig van de toenmalige plaatselijke gymnastiekafdeling, destijds onderdeel van SV Urk.

Daarnaast zijn we naarstig op zoek naar alle informatie over Urk 1. Ook dat zal in de vorm van “Urk 1 in jaargetijden” worden gepresenteerd. Een schitterend verslag uit Trouw van 17 oktober 1955 over ‘Jelle van de bank’ en Urk 1 van die tijd. In deze historie van Urk 1 zal hierover meer worden vermeld.

Zo zijn er tal van gegevens te achterhalen en die hebben wij samengevat in het document SV Urk in jaargetijden. Interessant… het is te zien op de website van SV Urk onder de kolom ‘Historie’. (JJH)

Op de foto ziet u het eiland Urk in 1957. In het midden aan de rand van bewoonde gedeelte ligt het nieuw aangelegde ‘Wilhelmina Sportpark’, waar SV Urk tot 1983 haar domein had. Links bovenin de foto ziet u de Vormtweg, die ons na de ruime bocht geleid naar de huidige locatie van Sportpark De Vormt.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133