Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Blessuretijd nekt Urk 3

Waar vorige week Heerenveense Boys op de zegekar werd gebonden, mocht het sterren ensemble van Steven de Pooi en Puck het deze week opnemen tegen de geduchte tegenstander Blauw Wit ’34 2.

In de voorgaande jaren werd er nooit verloren op Sportpark ‘De Clipper’. Dit was een mooie voorbode voor de wedstrijd. Nadat de leiding de balle gak in de kantine had gekeurd, werden de spelers het veld opgestuurd.

In de eerste helft gingen de kansen op en neer. Het hoogtepunt van de eerste 45 minuten was de verdiende wissel van Klaas Korf. Zodoende gingen de teams met de brilstand aan de thee.

Urk kwam de 2e helft goed uit de startblokken. Wouter was eerder bij de bal dan de keeper en schoot de bevrijdende 0-1 tegen de touwen. Echter kwam het antwoord van Blauw Wit snel. Na een uitglijder van De Zeep kon een aanvaller vrij binnenkoppen.

Gelukkig was Wouter net warm gedraaid en na een splijtende pass van Muis schoot Wouter zijn 2e van de middag achter de keeper. Urk bleef sterk de voorsprong verdedigen en intussen was de klok al ver de 90 minuten gepasseerd. In de allerlaatste minuut was het Blauw Wit die langszij kwam. Een onhoudbaar schot viel via onderkant lat binnen. Niet lang daarna floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Urk kan terugkijken op een sterke wedstrijd. Volgende week staat de thuis wedstrijd tegen Broekster Boys op het programma. Komt allen!

Tevens willen wij Lukas Gnodde feliciteren met zijn lang verwachte coming out!