Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Driepunter tegen Swift

Urk is goed uit de winterstop gekomen. Op eigen veld werd de nummer drie van de ranglijst, Swift uit Amsterdam, op een 2-0 nederlaag getracteerd. De eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Swift was de ploeg met het meeste balbezit, Urk was de ploeg die de meeste kansen kreeg. Toch was het Swift dat als eerste wist te scoren, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Urk kreeg een aantal goede kansen, maar de doelman van Swift was een te grote sta-in-de-weg bij pogingen van William de Boer, Hessel Snoek, Marinus Snoek en Lucas Schraal. De tweede helft was bijna een kopie van de eerste, met dat verschil, dat Urk nu wel wist te scoren. Na ruim een kwartier spelen was het Riekelt Nentjes het meest attent toen de doelman van Swift een schot van Lucas Schraal niet onder controle kreeg, en de linkermiddenvelder de bal simpel kon binnentikken.  In het vervolg moest Richard Strijker nog een keer gestrekt naar de hoek om een doelpunt van Swift te voorkomen, voordat Urk vijf minuten voor tijd door een doelpunt van Lucas Schraal de winst veilig wist te stellen.

Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander is dan SDC Putten. Ook deze wedstrijd begint om 15.00 uur.