Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Drietal routiniers zwaait af bij Urk 1

Dick Hakvoort (34), Klaas Kramer (30) en Bennie Dunnink (29) hebben aangeven na dit seizoen te stoppen bij Urk 1. Het drietal is samen goed voor maar liefst 1004 wedstrijden in de hoofdmacht van Urk. Hiermee verdwijnt er een karrenvracht aan ervaring. 

Dick Hakvoort
Dick speelde in totaal 317 wedstrijden voor Urk 1. Met tussentijds een korte uitstap naar Flevo Boys. Hij maakte al op 16-jarige leeftijd zijn debuut in een bekerwedstrijd in Appingedam. In zijn beginjaren was Dick een échte ijzervreter op het middenveld. Een type speler die iedere trainer wel in z’n team wil hebben. Hij heeft zich door de jaren heen ontwikkeld als een voetballer met veel spelinzicht. Een speler die een spelsituatie kan lezen. Dick is tevens iemand die binnen het team gezelligheid brengt. Dat gaan we missen. Dit seizoen wordt Dick geplaagd door veel kleine pijntjes en heeft hij nagenoeg nog geen minuten in het eerste gemaakt. Laat dat beeld vooral niet blijven hangen bij zijn afscheid. Daar heeft hij SV Urk teveel mooie voetbalmomenten voor gegeven. We bedanken Dick voor zijn jarenlange bijdrage in Urk 1.


Klaas Kramer
Klaas Kramer kwam in 2011 vanuit A1 vervroegd over naar het eerste elftal. De centrale verdediger speelde in totaal 355 wedstrijden in maar liefst 12 seizoenen. Klaas is een verdediger die een spits aan banden kan leggen. Met zijn fysieke en koppende kwaliteiten. Bovendien is Klaas tweebenig en zowel links als rechts inzetbaar. Tevens is Klaas een fijne persoonlijkheid, een echte teamplayer. Hij is rustig en iemand die er altijd staat als dat van hem gevraagd wordt. Ook dit seizoen blijkt dit weer het geval. We gaan Klaas als voetballer en persoon enorm missen. Hij kiest voor een nieuwe fase met meer tijd voor o.a. gezin en werk. Dat moeten we respecteren.

Bennie Dunnink
Bennie Dunnink kwam op 17-jarige leeftijd bij Urk 1. Hij speelde 332 wedstrijden voor het eerste. Zijn debuutwedstrijd was tegen VVOG op het Zuiderzeetoernooi in Harderwijk. Bennie kreeg al op 25-jarige leeftijd de aanvoerdersband toebedeeld. Een grote verantwoordelijkheid, die hij zonder aarzelen aannam. Zijn aanvoerderschap kenmerkt zich door zijn absolute winnaarsmentaliteit en nooit aflatende inzet. Als een echte aanvoerder trad hij op, wanneer dit nodig was. Soms om te zeggen waar het op staat, maar ook om het team bij elkaar te houden. Zonde dat hij stoppen moet.
Bennie: “Voetballer zijn van Urk 1 is het mooiste wat er is. Tevens vergt het veel van jezelf. Dat heb ik jaren moeiteloos gedaan. Met trots heb ik de Urker aanvoerdersband gedragen. Echter, ik loop na een aantal ernstige blessures uit het verleden, tegen mijn fitheid aan. Dat betekent dat ik doordeweeks niet voluit kan trainen om op zaterdag überhaupt te kunnen spelen. Ik zie dat niet verbeteren en moet daarin eerlijk naar mijzelf en mijn omgeving zijn. Bovendien is er een tweede kleine op komst en ook daar ben ik nodig. Daarmee komt er eerder dan ik zou willen een einde aan mijn voetbalperiode in Urk 1”.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133