Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Eerste kennismaking tussen Urk en HSC’21

Er staan voor de equipe van Peter Wesselink nog twee duels te wachten alvorens de korte winterstop zal ingaan. Eerst staat op eigen veld het sterke HSC’21 te wachten, om vervolgens de eerste competitiehelft af te sluiten met een duel in Veenendaal bij DOVO. De spelersgroep is er alles aan gelegen om het Urker publiek, dat de laatste thuiswedstrijden niet al te veel is verwend, een driepunter te bezorgen. Het wordt sowieso de eerste kennismaking tussen beide clubs in competitieverband.


Historie
HSC’21 uit Haaksbergen is opgericht op 21 juni 1921. HSC ’21 begon ooit onder de naam DIO (Door Inspanning Ontspanning), maar omdat er bij de bond al een club speelde met diezelfde naam, werd de naam nog hetzelfde jaar omgedoopt tot HAC (Haaksbergse Athletiek Club). HAC speelde in de RKF (Rooms Katholieke Federatie). In 1935 leidde een financieel geschil over de aanleg van een tweede veld tot de afsplitsing van een groep leden die ging spelen onder de naam HVC (Haaksbergse Voetbal Club). In 1939 werden beide verenigingen op last van het kerkbestuur en de RKF gesommeerd weer samen te gaan. In november 1939 was RKHSC (Rooms Katholieke Haaksbergse Sport Club) een feit. Nadat de RKF in 1940 was opgegaan in de KNVB werd RKHSC ingedeeld in de derde klasse. Na de degradatie in 1941 speelde de club jarenlang een bescheiden rol. In 1969 werden de letters RK voor de clubnaam geschrapt en werd de huidige naam HSC’21 aangenomen. In 1970 begon de grote opmars. Na kampioenschappen in 1971, 1973, 1976 en 1984 speelde HSC’21 in 1984 voor het eerst op Hoofdklasse niveau, de hoogste amateurklasse. Daar groeide de vereniging uit tot een topamateurclub en behaalde afdelingskampioenschappen in 1989, 1997, 1999, 2001, 2003 en 2004. In 1999 en 2004 werd HSC’21 eveneens algeheel zondagamateurkampioen en in 1999 zelfs algeheel amateurkampioen. In 2000, 2005 en 2010 werd de districtsbeker gewonnen. In het seizoen 2009/10 miste de club promotie naar de nieuwe Topklasse waardoor de club in het seizoen 2010/11 op het een na hoogste amateurniveau speelde. In dat seizoen won HSC’21 de zondagstitel Hoofdklasse C waardoor het in het seizoen 2011/12 uitkwam in de Topklasse. De vereniging is sinds 1927 gevestigd op sportpark Groot Scholtenhagen, waar ook onder andere hockey, tennis en zwemfaciliteiten aanwezig zijn. In 2005 is het hoofdveld voorzien van kunstgras. De club maakt verder gebruik van drie velden en twee trainingsvelden. Momenteel heeft de club meer dan 1.000 leden verdeeld over 45 teams (11 senioren, 2 Futsal, 12 junioren en 20 pupillen) ( bron Wikipedia ).


Trainer hoort inmiddels bij inventaris
Als hoofdtrainer is Daniël Nijhof bezig aan zijn zevende seizoen, daarvoor was hij reeds vijf seizoenen assistent bij de 1e selectie en coach van het Beloftenteam. Volgend seizoen wordt dus alweer zijn dertiende seizoen bij HSC ’21, waar hij dan ook prima in het profiel past, zowel qua clubcultuur als qua filosofie en voetbalvisie van de club. Nog minstens zo gedreven ook als in de eerste seizoenen bij de club, waar hij zich doorontwikkelde tot de trainer-coach die hij nu is en waar hij zich goed op zijn plek voelt. Er was voor beide partijen dan ook geen reden om de samenwerking niet te vervolgen, wat ook past bij enkele kernwaarden van de club: rust, stabiliteit en continuïteit. Zo willen we ons, als relatief kleine club met een relatief klein budget, graag handhaven in de top van het amateurvoetbal. Met attractief voetbal, zoveel mogelijk spelers uit eigen gelederen en met talenten uit de regio. Daarbij wil HSC een warme club blijven waar willen presteren en gezelligheid hand in hand gaan.

Ook assistent-trainer Leon van Dijk past daar goed bij, samen met Daniël Nijhof bovendien een prima duo vormend. Hij zal dus ook volgend seizoen aan de club verbonden blijven. Hij kwam in 2014 als speler over van Heracles Almelo, moest stoppen vanwege een enkelblessure en was vervolgens trainer bij de O19 van HSC ’21. Hij is nu bezig aan zijn vierde seizoen als assistent. ( bron website HSC’21 ).


Competitieverloop
De overstap van de zondag naar de zaterdag heeft de club geen windeieren gelegd. Met 23 punten uit 15 gespeelde wedstrijden draait het tot nu toe een succesvol seizoen en doet gewoon mee om de bovenste plaatsen. Slechts 4 keer werd er een nederlaag geleden. Vijf keer eindigde een wedstrijd van HSC’21 in een gelijkspel en 6 keer werd het zoet van een overwinning gesmaakt. Gemiddeld scoren de groenhemden bijna 2 goals per wedstrijd. Kortom, het is een degelijke en goed voetballende formatie die zeker een verrijking is in de Derde Divisie! Afgelopen zaterdag speelde HSC’21 de zware uitwedstrijd bij Genemuiden. De ploeg uit tapijtcity had de handen meer dan vol aan de formatie uit Haaksbergen. Na een 2 – 0 tussenstand kwamen de bezoekers sterk terug en beloonde zichzelf door in de 88 e minuut middels Jules Stokkers de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Zodoende eindigde dit treffen uiteindelijk in een 2 – 2 gelijkspel.


Urk wil laatste thuiswedstrijd positief afsluiten
Urk vergaloppeerde zich op eigen veld tegen Rijnvogels. Na een gelijkopgaande eerste bedrijf, welke met een 1 – 1 tussenstand werd afgesloten, profiteerde Rijnvogels van de matige fase bij Urk en liep weg naar een 2 – 4 zege. Op deze overwinning viel over 90 minuten gezien weinig af te dingen. Feit was wel dat Urk voor de vierde opeenvolgende keer thuis zonder punten bleef. En dat is iets wat Urk maar wat graag wil rechtzetten tegen HSC’21! Gesteund door het eigen publiek zal de thuisploeg alles in het werk stellen om de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar positief af te sluiten.

Scheidsrechter van dienst is Robbie Tiesinga. Aan de zijlijn zal hij worden bijgestaan door de heren Chieljan Veen en Beau Reijers. Ik wil het arbitraal trio en de aanwezige supporters een dijk van een wedstrijd toewensen, waarbij sportiviteit uiteraard hoog in het vaandel mag staan.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133