Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Eind goed al goed!

Het Urker vlaggenschip heeft zich op de slotdag van de competitie in veilige haven weten te spelen. De ploeg van Peter Wesselink wist na 90 spannende minuten DOVO van zich af te schudden en trok middels een 1 – 0 zege aan het langste eind. Omdat concurrent Staphorst met een gelijkspel genoegen moest nemen, is die ploeg veroordeeld tot het spelen van P-D wedstrijden. Toen scheidsrechter Krop na een fiks aantal extra minuten blessuretijd affloot was het gejuich tot ver in de Noordoostpolder te horen.


De spanning stond er vanaf minuut 1 al behoorlijk op! Urk had maar één opdracht en dat was zelf winnen. Maar dan nog was men afhankelijk van het resultaat wat Staphorst zou halen tegen DVS’33. De eerste mogelijkheid was voor DOVO. Doelman Richard Strijker wist het schot van Nick de Bondt te pareren. Vooralsnog gaven beide ploegen elkaar weinig toe. Het duurde tot vlak voor de pauze alvorens Urk tot haar eerste kans kwam. De keihard werkende Jarno van Essen zag vanuit de draai zijn poging de paal schampen. Zonder treffers werd de rust bereikt. Deze tussenstand was niet voldoende, maar Urk had nog 45 minuten om aan het gestelde doel van winnen te voldoen.


Na de thee kwamen beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer voor het vervolg. DOVO kwam goed uit de startblokkenen en was meteen dreigend. Met een prima safe op een inzet van Nick Hak hield Richard Strijker zijn ploeg op de been. Twee minuten later was het Jan Ras die een teruggelegde bal van Lucas Tol hard en beheerst achter keeper Nick ten Dam schoot. De ban was gebroken en de vele supporters gingen er eens goed voor zitten. Lucas Schraal kreeg enkele minuten later de kans om de score verder uit te breiden, maar vond de sluitpost van DOVO op zijn weg. Gaandeweg de wedstrijd vorderde eiste dit ook het nodige van de spelers. Met de nodige wissels probeerde Peter Wesselink zijn ploeg van nieuwe impulsen te voorzien. Bij Urk bleven ze strijden om de voorsprong over de streep te trekken. In de slotfase kwam het bericht vanuit Ermelo binnen dat Staphorst op voorsprong was gekomen en Urk op dat moment het haasje leek te worden. Echter waar weinigen meer in leken te geloven gebeurde alsnog. DVS’33 wist in de absolute slotfase langszij te komen. De ontlading vanaf de tribune drong door naar het speelveld en er volgden nog enkele hachelijke minuten extra tijd. DOVO zette nog wel aan maar zag geen kans om de solide formatie van Urk te kraken. Toen scheidsrechter Krop het duel naar het verleden floot was de ontlading begrijpelijkerwijs enorm!


Op een waardige wijze kon zo afscheid worden genomen van de vertrekkende spelers. Bennie Dunnink, Klaas Kramer en Dick Hakvoort werden onder luid gejuich uitgezwaaid door de Urker aanhang. Bij sommigen was de emotie en opluchting duidelijk zichtbaar, maar dat mag ook na zo’n bizarre seizoensontknoping. Volgend seizoen mag Urk opnieuw uitkomen in de Derde Divisie. En dat alleen al is een enorm compliment waard!


Urk – DOVO 1 – 0 ( 0 – 0 )
1 – 0 Jan Ras 50 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133