Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Genemuiden en Urk houden elkaar in evenwicht

Urk heeft aan het treffen met koploper Genemuiden 1 punt weten over te houden. Op een volgepakt sportpark de Wetering gaven beide ploegen elkaar geen duimbreed toe. De thuisploeg had over 90 minuten gezien de betere kansen, tot treffers kwam het niet. Uiteindelijk mocht Urk tevreden zijn over het resultaat. Opvallend was dat scheidsrechter van Leeuwen geen enkele kaart hoefde te trekken in de anders zo beladen derby.


Zonder de geblesseerde Iede Nentjes werd er onder optimale omstandigheden begonnen aan de vooraf veelbelovende titanenstrijd. Tim Ras deed het als vervanger van Iede Nentjes naar behoren en vervulde zijn rol prima. Met goed verzorgd veldspel en vanuit een uitstekende organisatie liet Urk zien zeker niet onder te doen voor de koploper. Pas na een half uur kon Genemuiden hier iets tegenover stellen met 3 opeenvolgende corners op rij. Vlak voor de pauze kreeg Genemuiden de eerste mogelijkheid, gelukkig bleef deze zonder gevolgen. Urk daarentegen deelde wel enkele speldenprikjes uit, het bleef bij prikjes. Een slippertje van Urker kant bezorgde Genemuiden de grootste kans van de wedstrijd op. Mike Reuvers wist zich echter geen raad met deze kans, waardoor de rust zonder doelpunten werd bereikt.

Na de hervatting begon Genemuiden energiek. De druk werd opgevoerd en er doken enkele hachelijke momenten op voor de neus van Richard Strijker. De Urker sluitpost was weer eens ouderwets op dreef en hield zijn doel schoon. Kwam Urk voor de pauze nog geregeld voor de goal van doelman Streutker van Genemuiden, na de pauze waren deze op één hand te tellen. De achterste linie gaf echter geen krimp en bleef keurig overeind. Genemuiden was verder niet bij machte om een bres te slaan in de ijzersterke Urker defensie. De uitstekend leidende scheidsrechter van Leeuwen blies met enkele minuten blessuretijd het duel, dat meer spannend dan goed was, ten einde. Vermeldenswaardig is het feit dat Kelt Jager na een lange tijd van blessureleed mocht snuffelen aan het Derde Divisie niveau.


Volgende week heeft Urk geen competitie, de week daarna staat het thuisduel tegen het sterke Hercules te wachten. Met vertrouwen wordt deze confrontatie tegemoet gezien!


Genemuiden – Urk 0 – 0
Scheidsrechter: Lars van Leeuwen
Kaarten: Geen!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print