Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Gert Jan Karsten bezig aan laatste seizoen bij SV Urk

Aan het eind van dit voetbalseizoen stopt de samenwerking tussen SV Urk en hoofdtrainer Gert Jan Karsten. 

Nieuwe energie

Gert Jan Karsten, in gesprek met de Technische Commissie: “Na drie jaar samenwerking is het tijd voor nieuwe energie. Zowel nieuwe energie voor de club, voor de spelers als voor mijzelf. Het was en is een mooie, intensieve periode met prachtige hoogtepunten. Het wordt na dit seizoen tijd voor een nieuw en fris gezicht voor de groep en een mooie nieuwe uitdaging voor mijzelf”.

Als bestuur en Technische Commissie bedanken we Gert Jan voor drie mooie jaren samenwerking. We wensen Gert Jan enorm veel succes in zijn volgende uitdaging als trainer. Er komt ongetwijfeld een mooie club op het pad van deze succesvolle trainer.

Doelstellingen behaald

Na een periode bij HHC Hardenberg is Gert Jan drie jaar geleden bij SV Urk gestart. De Technische Commissie en Gert Jan waren er, na een kort telefoontje en een goed gesprek in Elburg, vrij snel uit. Er bleek een inhoudelijke match én een goed gevoel te zijn. De voetbalvisie en speelstijl van Gert Jan paste bij die van SV Urk. Een speelstijl waarin ook het Urker publiek zich herkend: aanvallend voetbal met druk ‘nor vuren‘. Dat willen we zien op sportpark De Vormt. En zo geschiedde.

Met een dosis ambitie en een aantal doelstellingen is de samenwerking gestart:

  1. De ambitie om top 5 Hoofdklasse te spelen en de KNVB-beker te bereiken;
  2. Het creeren van een nog beter (top)sportklimaat met meer focus op fitheid en het maken van keuzes die passen bij topamateurvoetbal;
  3. Het neerzetten van een toekomstbestendige selectie door middel van doorselecteren en verjongen, op een wijze die past bij SV Urk.

Als Technische Commissie kunnen we constateren dat alle doelstellingen zijn behaald. Ook is de samenwerking met andere teams als O23-1, Urk 2 en JO19-1 geintensiveerd. Gert Jan kent alle talenten binnen SV Urk, dat zegt wat over zijn betrokkenheid. Ook is hij niet te beroerd een keer MO13-2 te trainen. Hij is in de afgelopen drie jaar niet alleen hoofdtrainer, maar daarnaast ook onderdeel van de club geworden.

Als absolute hoogtepunt was daar natuurlijk het kampioenschap in de Hoofdklasse en daarmee promotie naar de Derde Divisie. Gisteravond bereikte Gert Jan en zijn team, onder toeziend oog van bijna 3.000 toeschouwers, de 2e ronde van de KNVB-beker. Wederom een prachtig hoogtepunt voor SV Urk. 

Er ligt een mooie uitdaging om dit seizoen in de Derde Divisie te blijven en van daaruit de voetbalorganisatie zo in te richten dat SV Urk structureel op minimaal dat niveau kan blijven acteren.  

De komende periode gaat de Technische Commissie op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133