Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Grote belangen bij GVVV – Urk

Na de nederlaag tegen Barendrecht en een vrij weekend staat er komende zaterdag weer een tegenstander van formaat te wachten. Het vlaggenschip van Urk reist af naar Veenendaal om het daar op te nemen tegen GVVV. Kan de formatie van Hennie Spijkerman tegen GVVV boven zichzelf uitstijgen? Heel concreet kunnen we stellen dat beide ploegen grote belangen hebben om dit onderonsje winnend af te sluiten GVVV wil kampioen worden en Urk hoopt middels een positief resultaat een slag te slaan voor lijfbehoud. Genoeg ingrediënten om een mooie pot voetbal te verwachten!

Meest scorende ploeg in de Derde Divisie
GVVV degradeerde vorige seizoen uit de Tweede Divisie en wil graag zo snel mogelijk weer terugkeren op dit niveau. De ploeg is goed op weg en zal, zoals de zaken er nu voorstaan, samen met ACV gaan uitvechten wie van de twee kampioen gaat worden. De voorsprong op nummer 3 bedraagt 7 punten. GVVV speelt verzorgd voetbal en weet vrij gemakkelijk het doel van de tegenstander te vinden. Op dit moment was de ploeg uit Veenendaal al 68 keer trefzeker. Het is daarmee de meest scorende ploeg in de Derde Divisie. Voor Urk opnieuw een uitdaging om de voorwaartsen van doelpunten af te houden.

Terugblik
De heenwedstrijd begon Urk veelbelovend! Met prima veldspel werd GVVV het eerste kwartier geconfronteerd met een furieus Urk. De thuisploeg miste in de openingsfase opgelegde kansen, wat in het vervolg van de wedstrijd de brigade van Karsten zou gaan opbreken. GVVV ontworstelende zich naarmate de minuten wegtikten aan de houdgreep van Urk, deelde enkele speldenprikjes uit en liet bij vlagen zien dat ze een aardig balletje kunnen trappen. De bezoekers uit Veenendaal wisten uit de eerste de beste aanval wél tot scoren te komen. Met een minimale achterstand zocht Urk de kleedkamer op. Na de hervatting zou de thuisploeg geduld moeten opbrengen. Al gauw kreeg GVVV enkele behoorlijke kansen, welke de ploeg onbenut liet. Niet veel later was het wel raak en mede door een fout van een Urk speler werd de 0 – 2 aangetekend Er tekenden zich donkere wolken af boven sportpark de Vormt. Toch wist Urk zich razendsnel te herstellen van deze tegenvaller door via Klaas Romkes de aansluitingstreffer op het scorebord te brengen. Het gaspedaal werd dieper ingetrapt, maar opnieuw was het GVVV dat tot scoren wist te komen. De slotfase was het alle hens aan dek voor de bezoekers. Helaas bleef de stand ongewijzigd, waardoor Urk de negende nederlaag van het seizoen moest slikken.


Goede generale
In de vorige speelronde zaterdag kwam de ploeg van trainer Gery Vink uit tegen Staphorst. De ploeg uit de kop van Overijssel kon vrijuit spelen, maar kwam al vrij vroeg in de wedstrijd op achterstand. Aanvankelijk had Staphorst weinig in de melk te brokkelen tegen een goed spelend GVVV. Toch verzuimde de ploeg uit Veenendaal de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Enerzijds was dat omdat het vizier niet op scherp stond, anderzijds bleek doelman Jorick Maats een haast niet te nemen obstakel. Toen Staphorst na de pauze er het nodige opportunisme tegenaan gooide moest GVVV toch op haar qui-vive blijven. Ondanks de toenemende druk van de thuisploeg zag deze geen kans een bres te slaan in de GVVV vesting. Een magere maar daarom niet minder verdiende zege viel GVVV uiteindelijk ten deel!

Huid zo duur mogelijk verkopen
Urk nam het voor eigen publiek op tegen het sterke Barendrecht. Op de openingsfase na waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en lieten het aanwezige publiek genieten van een onderhoudende wedstrijd. Kantelpunt was na 52 minuten het uit het veld sturen van Lucas Nagel, die met een directe rode prent kon inrukken. Niels Vorthoren brak namens Barendrecht de score open. Al snel na de openingstreffer zette Lucas Tol beide ploegen weer op gelijke hoogte. Ondertussen etaleerde Richard Strijker zijn niet geringe talenten door een aantal keren op fabelachtige wijze Barendrecht van scoren af te houden. Met een 1 – 1 ruststand werden de kleedkamers opgezocht. Na de hervatting kwam het spel pas echt op de wagen. Een ogenschijnlijk klein opstootje liep dusdanig uit de hand dat Lucas Nagel met direct rood kon vertrekken. Met een man meer ging Barendrecht op zoek naar de winnende goal. Vlak voor tijd kreeg Urk alsnog het deksel op de neus doordat Barendrecht alsnog de zege opeiste. De laatste vier competitieduels zal Urk nog flink aan de bak moeten. De spelersgroep is hier terdege van doordrongen en zal haar huid zo duur mogelijk zien te verkopen tegen kampioenskandidaat GVVV!

De wedstrijd GVVV – Urk begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Luca Cantineau. Samen met zijn assistenten de heren Gijs van Mun en Cas Wessels zal de leidsman het allemaal binnen het gareel dienen te houden. De trouwe twaalfde man die de spelersgroep verbaal willen steunen in Veenendaal, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark Panhuis
Verlengde Sportlaan 2
3905 AE Veenendaal

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133