Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Grote belangen bij SV Urk versus Volendam

Aanstaande zaterdag staat Urk voor een cruciaal duel als de wijdbroeken uit Volendam Urk zullen aandoen. Voor beide ploegen staat er het nodige op het spel. Als we heel eerlijk zijn is winst het enige dat telt, niet meer en niet minder! Bij Urk zal Hennie Spijkerman voor de eerste keer de honneurs waarnemen als eindverantwoordelijke. Laten we hopen dat dit een succesvolle start zal zijn van het resterende speelprogramma in de Derde Divisie.


Terugblik
De heenwedstrijd wist Volendam na een zeer bewogen duel naar zich toe te trekken. Via een fraaie vrije trap van uitblinker Azzesine Sout kwam de thuisploeg op voorsprong. Riekelt Jan Brands kreeg via een penalty de kans om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen, maar faalde. Beide ploegen kregen kansen om de score op te drijven maar slaagden daar niet in. De rust brak aan met een 1 – 0 voorsprong voor Volendam. Na de hervatting verdubbelde Volendam via Roy Tol de score. Deze treffer bracht zoveel tumult teweeg dat Richard Strijker er met rood ( 2 x geel ) af moest. Met een man minder knokte Urk zich, middels een doelpunt van Johannes Schrijver, vervolgens knap terug in de wedstrijd. Urk zette alles op de aanval en was via Hessel Snoek dicht bij de gelijkmaker. Vijf minuten voor de officiĆ«le speeltijd viel de beslissing, nadat Volendam een strafschop kreeg. Deze werd vervolgens onberispelijk binnengeschoten door Joey Tol. In de absolute slotfase maakte Lennart Tol ook nog eens de 4 – 1 en was het over en sluiten.


Grillig seizoen
De oranjehemden uit Volendam draaien evenals Urk een grillig seizoen. Voetballend is het best aardig om naar te kijken, een serie neerzetten waarin de punten worden binnengehaald is een ander verhaal. De praktijk laat dan ook zien dat de opponenten van zaterdag nog volop in de gevarenzone bivakkeren. Een driepunter zou de voetbalwereld er gelijk anders doen uitzien. Op dit moment heeft Volendam 29 punten weten te verzamelen uit 24 wedstrijden. Vorige week kreeg de formatie uit Noord – Holland bezoek van Staphorst. In een wedstrijd met twee gezichten wist Volendam een uitermate nuttige overwinning te boeken tegen directe concurrent Staphorst. Bij de pauze waren er nog geen doelpunten gevallen. Na de thee kopte eerst Patrick Plugboer Volendam op voorsprong. Vervolgens maakte Roy Tol aan alle onzekerheid een einde door snoeihard de beslissende 2 – 0 tegen de touwen te werken. Door deze zege hebben de Volendammers weer meer lucht gekregen.


Urk geeft na rust wedstrijd weg
Urk reisde af naar Harkema maar hield daar geen punten aan over. Lucas Schraal bezorgde de Urk supporters nog wel hoop door zijn ploeg op voorsprong te brengen. De ploeg van interim trainer Albert Mark Nagel speelde het eerste bedrijf heel behoorlijk en kreeg kansen om de voorsprong te vergroten maar wist deze niet om te zetten in goals. De rust brak aan met een 0 – 1 voorsprong en Urk ging met een goed gevoel naar de kleedkamers. In het vervolg liet Harkemase Boys haar tanden zien en wist 3 keer de roos te treffen. Het was aan Richard Strijker te danken dat het bij deze drie doelpunten bleef. Urk kon het niveau van de eerste 45 minuten niet meer benaderen en moest daarmee opnieuw een nederlaag incasseren.


Rentree van pitbull
Bennie Dunink is hard bezig om binnen afzienbare tijd zijn rentree te maken. De Urker pitbull staat te trappelen om speelminuten te maken en zo het resterend seizoen van waarde te zijn voor zijn ploeg. Deze week eerst goed trainen om vervolgens te kijken hoe de reactie is op de geleverde trainingsarbeid. Hopelijk mogen we zaterdag weer een glimp zien van deze echte winnaar! Spelers als Bennie trekken de anderen in de groep ook mee en dat zal zaterdag hard nodig zijn.


Scheidsrechter van dienst is Nick Tunnissen. Samen met zijn onmisbare assistenten de heren Gijs van Mun en Chris Hoogland zal de arbiter beide ploegen in het gareel moeten houden. Vanaf 15.00 uur gaat de bal rollen. We spreken de wens uit dat het arbitrale trio alsook de aanwezige toeschouwers mogen genieten van een spannende en sportieve wedstrijd!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133