Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Harkemase Boys en Urk delen de punten in spektakelstuk

In een waar spektakelstuk hebben Harkemase Boys en Urk de aanwezige toeschouwers kostelijk weten te vermaken. Het eerste bedrijf vielen er aan beide kanten al twee treffers. Na de rust deden beide ploegen het nog eens dunnetjes over door nog eens 4 keer de roos te treffen. Nu werd het uiteindelijk 4 – 4, daar een uitslag van 8 – 8 ook zeker tot de mogelijkheden behoorde.


Zonder de geblesseerde Bennie Dunnink, die werd vervangen door Klaas Kramer, begon Urk aan de klus tegen Harkemase Boys. Nauwelijks was de bal in beroering gebracht of Richard Strijker kon de bal uit het net halen. Thomas Prinsen dook vogelvrij op voor de neus van de Urker sluitpost en drukte bekwaam af. Urk had het moeilijk in de beginfase, maar herstelde zich gaandeweg toch. Na een kwartier kantelde de wedstrijd en Urk beloonde zichzelf door de gelijkmaker te scoren. Iede Nentjes drukte van afstand heerlijk af en zag zijn schot in de winkelhaak vliegen. De goal deed Urk goed en 6 minuten later stuurde Jan Ras de op snelheid liggende Lucas Schraal weg. Die gaf op zijn beurt Jarno van Essen een niet te missen kans. Met zijn 11 e doelpunt in de competitie zette Jarno de ploeg van Peter Wesselink zowaar op voorsprong. Topscorer Joris Adams miste een enorme kans op de gelijkmaker. Vrijwel op de doellijn faalde de anders zo trefzekere spits jammerlijk. Dit bleek uitstel van executie te zijn, want enkele minuten later zorgde Adams alsnog dat Harkemase Boys langszij kwam. Urk had het met name over de zijkanten erg moeilijk. De rust brak aan met een 2 – 2 tussenstand.


In de rust had Peter Wesselink ingegrepen door liefst 3 wissels toe te passen. Zo bleven Iede den Dulk, Jan Ras en Lubbert Post om uiteenlopende redenen achter in de kleedkamer. Als vervangers kwamen Kelt Jager, Lucas Nagel en Riekelt Jan Brands binnen de lijnen. Harkemase Boys pakte als eerste de draad weer op van het doelpuntenfestijn. Uit een vrije trap maakte Jori Slort de 3 – 2. Urk wilde niet achterblijven en vanuit een messcherpe counter zorgde Riekelt Nentjes er weer voor dat Urk weer op gelijke hoogte kwam. En nog was de koek niet op. De ingevallen Lucas Nagel pegelde de bal vanuit een corner hard en hoog in het dak van het doel. Harkemase Boys weigerde zich hierbij neer te leggen en zette een tandje bij. Eerst was het Jarno van Essen die dicht bij de 3 – 5 was. Negen minuten voor het verstrijken van de officiële tijd kopte Pim Betzema naar de 4 – 4. Het kon nog alle kanten op en de resterende tijd gebeurde er nog van alles. Zowel Harkemase Boys als Urk hadden de mogelijkheid om als winnaar uit de strijd te komen. Alle kansen ten spijt, er kwam geen verandering meer in de stand. Na 90 knotsgekke minuten floot scheidsrechter Winkel af voor een vermakelijk duel dat bol stond van fouten, maar veel vergoedde door het scoreverloop.


Harkemase Boys – Urk 4 – 4 ( 2 – 2 )
1 – 0  Thomas Prinsen 3 e
1 – 1 Iede Nentjes 18 e
1 – 2 Jarno van Essen 24 e
2 – 2 Joris Adams 41 e
3 – 2 Jari Slort 52 e
3 – 3. Riekelt Nentjes 59 e
3 – 4 Lucas Nagel 67 e
4 – 4 Pim Betzema 81 e

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133