Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Het seizoen is weer begonnen!

De voorbereiding op de tweede seizoenshelft was eerlijk gezegd niet zo succesvol. Leuke en goede trainingen werden afgewisseld met moeizaam spel tegen Flevo Boys en ons eigen jo11-1.
Tegen Terwolde 12-1 was bijna iedereen weer fit, alleen Henry moest de 2e seizoensopening missen, die tijdens een uiterste krachtsinspanning geblesseerd was geraakt tegen Flevo Boys.

Terwolde bleek al snel een stugge en gevaarlijke tegenstander. Maar waar er vorige wedstrijden dan vooral achter de feiten aan werd gelopen, bleef 12-1 goed voetballen.
Het goede samenspel leidde in het eerste kwart tot veel kansen, maar de paal, de lat en de keeper stonden vaak in de weg.
Bij het begin van het 2e kwart bleek de positieve coaching van Sjon samen met nog wat tactische aanwijzingen van de Jaf z’n vruchten af te werpen.
Ruben maakte de lang verwachte en dik verdiende 1-0.

Terwolde liet het er niet bij zitten en zette flink aan. In een fase waarin middenveld, verdediging en keeper meermaals op de proef werden gesteld en waarin de uitstekende leidende scheidsrechter geen VAR of doellijntechnologie nodig had, maakte Terwolde uit een vrije trap 1-1.

Waar normaal de koppen weleens gingen hangen, bleef 12-1 nu uitstekend staande. Met nog een drietal doelpunten van Ruben, twee van Eljakim en één van Jan, maakte Urk uiteindelijk de 7 vol.
Terwolde deed nog wel wat terug, maar kwam nooit meer in de buurt van de winst.

Eindstand 7-3! Kortom een uitstekend begin tegen een stugge tegenstander!