Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Hoe komt het kunstgrasveld tot stand

Het nieuwe kunstgrasveld komt niet zomaar tot stand. Het heeft nogal wat voeten in aarde om het een en ander te realiseren. Alles is verwijderd van de oude mat. De SBR infill en het zand zijn apart afgevoerd en wordt gezeefd voor hergebruik. Ook de oude mat wordt verwerkt voor andere doeleinden (hergebruik). De onderlaag is geprofileerd. Drainage is gecontroleerd en doorgestoken.

In plaats van geotextiel onder de mat, is er nu foam aangebracht onder de mat van 10 mm dik. De nieuwe mat is de Slite Max Elite. Topkwaliteit met sterkere vezels die beter recht op blijven staan. Er is nu 210 ton zand ingestrooid en in geborsteld.

Vervolgens is er 50 ton Gommamica op gestrooid en ingeveegd, is ongeveer 90 kub. Dit is gecoat SBR en groen van kleur, ruikt minder en word minder heet zomers. Voordeel van de centimeter dikke foam is een zachter veld en je kunt met kortere vezels werken en hebt daardoor ook minder Infill nodig.

Milieu: Ook voor deze infill geld dat wij als gemeente een zorgplicht hebben, en dat er dus geen infill in het milieu mag komen. Daarvoor zijn op alle opstelplekken om het veld opsluitbandjes aangebracht! Ook komen in alle afvoer putten om het veld zeven om te voorkomen dat er infill in het oppervlaktewater komt.

Dit betekent voor de gebruikers dat ze dus alleen via de looproosters bij de tribune het veld mogen verlaten! En het grote schuifhek bij de kantine op slot moet blijven.

Zoals het nu lijkt mag het veld aanstaande zaterdag 29 januari al in gebruik genomen worden. Volgende week vindt nog een laatste keuring plaats. Ze hebben dus maar 18 dagen er over gedaan om de werkzaamheden af te ronden, zat ook nog een dag bij met te veel wind.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133