Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

HZVV te sterk voor Urk

Urk heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de 4-1 overwinning vorige week tegen NSC Nijkerk. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten ging met dezelfde cijfers ten onder in Hoogeveen tegen HZVV.

De thuisploeg liet vanaf het begin van de wedstrijd merken dat het voor niets anders dan een overwinning speelde. Het won de meeste duels en veroverde heel veel tweede ballen, waardoor Urk geen gelegenheid kreeg zich in de wedstrijd te spelen. Toch leek de rust aan te breken met een 0-0 tussenstand, totdat HZVV een goedkope strafschop kreeg, toen Dick Hakvoort na een schouderduw op de grond viel en daarbij de bal met zijn hand beroerde. Yoran Popovics benutte het buitenkansje, zodat de thuisploeg met een 1-0 voorsprong kon rusten.

Na rust was het na vijf minuten gedaan met Urk. De ploeg was niet attent en gaf hierdoor HZVV de mogelijkheid de score uit te bouwen naar 3-0 door doelpunten van Yannick Manusiwa en Yoran Popovic. Toen na ruim zestig minuten ook nog de 4-0, opnieuw Yoran Popovic, op het scorebord kwam was de wedstrijd helemaal gespeeld. Urk wist door Jelle de Boer nog wel de eretreffer te maken, maar verder dan dat ene doelpunt wist Urk niet te komen. Ook HZVV geloofde het wel in de slotfase, anders had de score nog pijnlijker kunnen uitvallen voor Urk.