Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

IJsselmeervogels en Urk in evenwicht

Urk heeft aan de confrontatie met IJsselmeervogels een zwaarbevochten punt over weten te houden. Na een eerste bedrijf die het aankijken nauwelijks waard was, kwam de ploeg van Peter Wesselink na de pauze als herboren binnen de lijnen. De defensieve tactiek werd overboord gegooid en er werd over geschakeld naar een 4 -3-3 systeem. Het gevolg was dat de opgelopen achterstand werd gelijkgetrokken en zo een kostbaar punt kon worden meegenomen naar de Bult.


De aanwezige toeschouwers waren hoogst verbaasd dat Urk met een 5 – 4 – 1 opstelling van start ging. Op zich niet eens zo verwonderlijk, maar omdat het vanaf minuut 1 al stroperig verliep en de 5 mans verdediging elkaar niet begreep en er niet werd doorgedekt, riep Urk de problemen over zichzelf af. Het eens zo heersende IJsselmeervogels kon aanvankelijk ook geen potten breken, maar werd in het zadel geholpen door de bezoekers uit Urk. Het uitgedachte speelplan was op deze wijze gedoemd te mislukken. Ondanks de verdedigende instelling kwam de thuisploeg toch een aantal keren levensgevaarlijk voor de goal van Richard Strijker. De Urker sluitpost moest een aantal keren aan de bak om een doelpunt te voorkomen. Iede den Dulk was de enige die de hele wedstrijd overeind bleef. IJsselmeervogels, dat overigens ook niet kon overtuigen, voerde de druk op en kwam na 35 minuten terecht op voorsprong. Vanuit een corner werkte Junior van der Velden de bal over de doellijn. Urk daarentegen kon hier weinig tot niets tegenover stellen. Dat de rust met slecht 1 doelpunt verschil aanbrak mocht gerust een wonder heten.

Na de pauze waren Klaas Kramer en Klaas Romkes gewisseld voor Iede Nentjes en Jarno van Essen en kwam Urk met de vertrouwde 4-3-3 opstelling het veld in. Het verschil was meteen zichtbaar. Met veel meer lef werden de duels aangegaan. Lucas Tol beloonde deze instelling door 5 minuten na de rust de gelijkmaker op het scorebord te zetten. Voor de aanwezige supporters werd het kijkspel in ieder geval veel leuker. Urk drukte de ‘rooien’ terug, maar moest oppassen op de omschakeling van de thuisploeg. Een aantal keren kwam IJsselmeervogels goed door. Ook Urk liet zich niet onbetuigd. Een rode kaart voor Robin Eindhoven leek de wedstrijd naar Urk toe te kantelen. Ondanks een veldoverwicht kon Urk geen beslissing forceren. Iede den Dulk moest alle zeilen bijzetten om een tegendoelpunt te voorkomen. Met een heerlijke tackle voorkwam hij erger. In de slotfase ging Karsten toch proberen de winst naar zich toe te trekken met een aantal aanvallende wissels. Bijna leek dit succes te hebben toen Marouane Afaker vrij voor doelman Strijker kwam maar faalde. Zowel IJsselmeervogels als Urk gingen op zoek naar de treffer, doelpunten bleven uit. Hierdoor eindigde deze clash in een 1 – 1 gelijkspel.


IJsselmeervogels – Urk 1 – 1 ( 1 – 0 )
35 e Junior van der Velden 1 – 0
50 e Lucas Tol 1 – 1

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133