Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

In memoriam: Dirk Bakker

Een voorzitter die volgens mij niet zijn “roots” had in de voetballerij. Ik leerde Dirk kennen in de periode, dat ik zelf nog actief scheidsrechter was in de hoofdklasse en Dirk op dat moment voorzitter van SV Urk.

Als ik eens een vrije zaterdag had en ik kwam de tribune op gelopen, was het steevast Dirk die me hartelijk welkom heette op het sportpark en me tevens uitnodigde om in de pauze een bak koffie te komen drinken in de bestuurskamer. Ik bedankte altijd hartelijk voor de uitnodiging, maar maakte daar geen gebruik van om belangenverstrengeling te voorkomen.

Dirk Bakker

Ik begreep van een van zijn bestuursleden, dat Dirk en Grietje bij elke thuiswedstrijd, ’s morgens gewapend met de stofzuiger er voor zorgden, dat de bestuurskamer ‘spik en span’ was voor zijn gasten. Waar maak je dat nog mee.

In de bestuurskamer werd er niet over de scheidsrechter van dienst die middag gesproken. Wilde een van de bestuursleden van de tegenpartij toch iets zeggen over de leidsman, dan greep Dirk resoluut in. Hij verdiende hier groot respect mee, zowel bij de heren scheidsrechters als ook bij al de verenigingen.

Ik heb Dirk altijd gezien als een prima vertegenwoordiger van onze mooie club en hij heeft de fantastische voetbaljaargangen met vele prestaties als voorzitter mogen meemaken. Met zijn fantastische bestuur (waar hij nog vele contacten mee onderhield) heeft hij mede vorm mogen geven aan de bloei van onze vereniging en prima leiding mogen geven om bestuurlijk de zaak in goede banen te leiden. Bestuurlijk heeft dit tot echte vriendschappen mogen leiden en elk jaar kwamen ze als vrienden nog bij elkaar.

In de periode dat ikzelf voorzitter mocht zijn, kan ik me geen jaarvergadering of nieuwjaarsreceptie bedenken waar Dirk niet zijn betrokkenheid toonde en waar hij ontbrak. Als hij onverhoeds eens een keer afwezig was, omdat hij op familiebezoek bij een van zijn kinderen was, berichtte hij mij altijd ruimschoots op tijd om zich af te melden.

Dirk was altijd belangstellend omtrent het reilen en zeilen bij onze mooie club en we kunnen in dankbaarheid terugkijken op zijn periode penningmeester en als voorzitter, maar ook daarna zijn betrokkenheid altijd toonde.

Weer een vrijwilliger die ons ontvalt en die samen met zijn vrouw Grietje de plannen voor de toekomst aan het maken was. Dirk was van 1962 t/m 1967 penningmeester van SV Urk, waarna hij lid van verdienste werd. Nadat hij van 1992 t/m 2003 voorzitter was van onze club werd dit lidmaatschap om gezet in erelid. Een titel die hij zeker verdiende.

Ze hebben samen heel veel voor onze dorpsgemeenschap betekend, en helaas komt daar nu een einde aan, door het overlijden van Dirk. De kinderen en kleinkinderen gaan een betrokken vader en grootvader missen, en we wensen ze allen, samen met zijn vrouw Grietje en verdere familie de Kracht en sterkte van onze Hemelse Vader toe.

Namens SV Urk: Gerrit Meun (oud-voorzitter)

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133