Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Kees van Eerde, Albert Metz en Jan Strijker benoemd tot Lid van Verdienste

Reken er maar op dat deze drie personen enorm veel werk hebben verricht voor SV Urk. Kees en Albert hebben vanaf de kinderschoenen zelf gevoetbald en daarna vrijwilligerswerk en Jan is al actief vanaf het moment dat hij Urker is geworden. De kern van het voorstel is: “zelf jarenlang gevoetbald en daarna je kwaliteiten teruggeven aan de jongere generaties”. Die goede dingen worden nu voor SV Urk beloond en de mannen zouden een voorbeeld moeten zijn voor veel oud-voetballers.

Het algemeen bestuur heeft tijdens de Algemene Leden Vergadering van 24 november 2021 en met goedkeuring van haar leden, het besluit unaniem aangenomen om deze drie nog actieve clubleden te benoemen tot Lid van Verdienste: Kees van Eerde, Albert Metz en Jan Strijker.

“Bijna 150 jaar SV Urk, dat is in het kort waarom we hier staan”, zo sprak voorzitter Dick Hellinga de clubleden via het beeldscherm toe. “Drie mannen die hun status van exclusiviteit hebben verdiend door hun vrijwillige inzet in al die jaren. Helaas laten de systemen ons een beetje in de steek en kunnen we niet precies achterhalen wat hun inzet tot op de komma is geweest. Gegevens uit de oude jaren zijn verloren gegaan. En daarom zullen wij ongetwijfeld zaken vergeten of misschien niet helemaal correct verwoorden. Maar info zo links en rechts levert in grote lijnen het volgende op”.

Jan Strijker: Jan (74), je bent een vreemde en dat blijf je ook. Toch heb je voor SV Urk veel mogen betekenen. Als penningmeester bijvoorbeeld van 20 dec 94 tot 17 dec 2001, als beheerder van de ledenadministratie, als terreinknecht gebouwen, als terreinmeester, als kaartverkoper bij thuiswedstrijden. Maar ook op de foto’s van de bouw tribune in 1993/1994 komen je Jan Strijker regelmatig tegen om te helpen. Tel het op en je komt zomaar aan 27 jaar SVU en bijzonder is dat Jan nooit heeft gevoetbald.

Kees van Eerde: De gehele jeugdopleiding heb je doorlopen en dat is vermoedelijk uit die tijd vanaf de C-junioren. Lagere teams waren toen nog niet beschikbaar. Dat betekent 68 jaar minus 16 jaar = 52 jaar SV Urk. Je bent jarenlang keeper bij Urk02, zitting in de seniorencommissie van 15 maart 2013 tot 22-10-2015, Op de dinsdag (en vaak meerdere dagen) in de onderhoudsploeg, op zaterdag terreinmeester, Fervent supporter van Urk 1 en Urk 5, kortom al jarenlang een trouwe vrijwilliger

Albert Metz: Voor de club nog maar 76 jaar jong, maar “een mysterie voor SV Urk” aldus zijn zoon Johan. Bekendheid heeft hij meer dan voldoende in het maatschappelijk leven. Albert zat al ver voor z’n trouwen op voetbal, dus dat is de 60 jaar gepasseerd, In de vroeg jaren zelf op niveau gevoetbald, Trainer, Leider, Terreinmeester bij de jeugd, wedstrijd, vanaf 2012 secretaris van de immens grote jeugdcommissie, lid van de vrijwilligerscommissie en Terreinmeester voor onze jeugd op zaterdagmorgen.

J.J. Hakvoort (secretaris)

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133