Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Klaas “De Boni” heeft zelf nooit gevoetbald

“Bescheiden en vriendelijk” dat zijn de eerste eigenschappen, die opvallen bij de goedlachse Klaas de Boer en voeg daaraantoe dat hij als harde werker voor club wordt beoordeeld, dan hebben we deze keer een uitstekende vrijwilliger van SV Urk te pakken. Hij is met zijn zestigste leeftijd in de VUT gegaan en kwam daardoor bij toeval beschikbaar voor de vrijwilligersgroep van SV Urk. Een goed keuze, zo beoordeelt hij dit, want thuis zitten was geen optie. En het is er gezellig met een waardering vanuit SV Urk op zijn plaats.

Klaas de Boer is inmiddels 75 jaar oud en doet het werk dus al vijftien jaar. Hij staat op Urk beter bekend als “Klaas van de Boni”. De bijnaam dankt hij aan de werkzaamheden, die hij zijn leven lang heeft gedaan.
Op jonge leeftijd ging hij aan de slag in de zaak van zijn vader, een oliehandel en grossier. De ULO was als middelbare school niet aan hem besteed, het perfecte handenwerk op de ambachtsschool trok veel meer. Gaandeweg kreeg werk als grossier bij hem steeds meer de overhand en jaren later werd de Boni Supermarkt in het oude dorp door hem geïntroduceerd.

Op 60-jarige leeftijd kon hij met een goede regeling stoppen met werk. Door tussenkomst van zijn vriend Dubbele Ras en collega ‘Spar’-man Henk Visser werd hij gevraagd om te helpen als klusser bij SV Urk. Zelf had Klaas nooit gevoetbald, hij was wel sinds jaar en dag een trouwe supporter van Urk 1. Ik vind klussen leuk en werk afleveren met de handen spreekt mij meer aan, zo bleek eerder al in dit verslag. Zo is modelbouw zijn hobby geworden en werkt hij momenteel aan een model van de KNRM-reddingsboot ‘Hessel Snoek’.

Vanaf 2005 is hij standaard op woensdagmorgen aanwezig op sportpark De Vormt. Hij doet stilzwijgend met name al het schilderwerk zoals de omheining en al het andere schilderwerk zoals binnen en buitenwerk. Op de foto schildert hij het toegangshuisje naar het hoofdveld, van waaruit de kaartjes aan publiek worden verkocht.
Hij ervaart momenteel een positieve ontwikkeling bij SV Urk. Geleidelijk aan wordt het sportpark gemoderniseerd en opgeknapt en dat doet hem en alle andere vrijwilligers goed, het stimuleert hun. Ze zien deze ontwikkeling als een beloning op het werk wat ze doen en dat ze kleine bijdrage daaraan kunnen leveren. Het is een gezellige club en de over waardering vanuit SV Urk geniet hij van. Tenslotte vindt hij Urk 1 op dit moment een sterk team. Wat hem altijd opnieuw kan verrassen is dat men de ene week de sterren van de hemel speelt en de andere week als vaatdoek op het veld staan. Hij vraagt zich steeds af hoe dat nou kan gebeuren. Misschien is er iemand, die deze vraag kan beantwoorden.
Jacob J. Hakvoort

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133