Kledingbeleid

Sv Urk is gaandeweg een club met status geworden, zonder dat we het zelf weten. Het bereiken van een basisplaats in de laatste jaren in de Zaterdag-hoofdklasse is hier debet aan. Maar zeker zo belangrijk is het gegeven dat Sv Urk als weinige clubs van Nederland de pure amateurstatus heeft kunnen behouden, dat spreekt de voetballiefhebber aan.

Om die status nog meer te benadrukken is,  dat de clubkledij gezichtsbepalend geworden. Dat alle actieve vrijwilligers en leden en spelers er in gelijksoortige clubkleding bij lopen. Alleen al de uniforme uitstraling ervan is al voldoende, maar wat te denken van de herkenbaarheid van het voetbalmerk: “Sv Urk”.

Daarom is het gewenst dat er een vast kledingpakket komt, dat de kledingstukken worden voorzien van het originele clublogo. Ter voorbereiding op een nieuw tijdperk wordt er achter de schermen gewerkt aan menig nieuwe ideeën zoals de nieuwe website, het vernieuwde clublogo, maar het geldt ook op gebied van teamkleding.

Wat ook op dit moment de nodige aandacht verdiend, is dat het logo (handelsmerk van Sv Urk) in willekeur op allerlei kledingstukken kan worden aangebracht, zonder dat daarvoor toestemming is verleend door de club. Daarin moet een correctie plaatsvinden. De leverancier(s) van (clubgebonden) kleding aan sporters krijgt daarom uitsluitend toestemming om het logo te plaatsen op kledingstukken, die in een reglement (of de bijlage daarvan) zijn opgenomen.

Om in alle gemakken te voorzien is een nieuwe webwinkel ontwikkelt, die via de website www.svurk.nl bereikbaar zal zijn. Alle clubleden kunnen via Klif 18, de clubleverancier en sponsor van Sv Urk, tegen gereduceerde prijs hun artikelen bestellen. U kunt terecht voor het officiële Hummel tenue van Sv Urk, diverse tassen, trainingspakken, inloop shirts etc. Ook is het mogelijk om uw drukwerk te laten verzorgen.

Kortom:

  1. Ieder individu of bedrijf is vrij om die sportkleding aan te schaffen, die men zelf wil. Echter het plaatsen van het (beschermde) svu-logo op die kleding is niet toegestaan.
  2. De teams die ressorteren onder Sv Urk, zijn verplicht de vastgestelde wedstrijd clubkleding te dragen tijdens de wedstrijden.
  3. De trainers en leiders en andere assistenten, maar ook commissieleden en andere vrijwilligers zijn bij clubgebonden activiteiten van Sv Urk verplicht om de aangewezen clubkleding te dragen. De vereniging zal daarop inspelen.