Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Kostbare driepunter voor SV Urk

Het vlaggenschip van SV Urk heeft prima zaken gedaan door de belangrijke wedstrijd tegen Ter Leede in winst om te zetten. De ploeg van interim – trainer Hennie Spijkerman was over 90 minuten gezien een maatje te groot voor de ploeg uit Sassenheim. Pas na de rust maakte Urk het verschil door drie keer de roos te treffen. Door de zege is Urk een plaatsje gestegen en loopt het verder weg van de gevarenzone.

Een degelijk spelend Urk liet vanaf de allereerste balomwentelingen zien dat het onder Hennie Spijkerman iets behoudender is gaan spelen dan voorheen. De door de wol geverfde hoofdtrainer eist van zijn ploeg dat de organisatie voorop staat. Niks geen tierelantijntjes, maar simpelweg de eenvoudigste oplossing zoeken. Deze speelwijze betaalt zich nu al uit, gezien de weinige kansen die er werden weggegeven. Urk begon geconcentreerd aan de wedstrijd tegen concurrent Ter Leede. Na twee minuten schreeuwde alles wat Urk een warm hart toedraagt om een penalty, nadat Lucas Schraal binnen de beruchte lijnen onderuit werd gelopen door de doelman van Ter Leede. Scheidsrechter Michielsen zag hier niets in en liet gewoon doorspelen. De thuisploeg liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en trok daar waar mogelijk ten aanval. Dit leverde voor de pauze wel wat mogelijkheden op, maar treffers bleven de eerste 45 minuten uit.


Na de hervatting kwam Urk al snel op voorsprong. Een voorzet van Riekelt Jan Brands werd niet goed verwerkt door keeper Mark de Vries. Lucas Nagel wist wel raad met dit buitenkansje en werkte de bal bekwaam tegen de touwen. Een kwartier later besloot scheidsrechter Michielsen de bal nu wél op de stip te leggen nadat Lucas Schraal tegen de grond werd gewerkt. Riekelt Jan Brands belastte zich met dit klusje en zag zijn poging tot ieders opluchting worden omgezet in een doelpunt. Terwijl de trainer van Ter Leede zich enorm stond op te winden over de prestaties van zijn ploeg, liet deze het allemaal gelaten over zich heen komen. Aan niets was te zien dat Ter Leede ten koste van alles deze wedstrijd wilde winnen. Urk daarentegen bleef ijzig kalm en liep zelfs verder weg van Ter Leede. Deze keer was Lucas Schraal het feestvarken. Even sloeg de schrik om het hart nadat Bennie Dunnink zich liet wisselen. Gelukkig bleek het loos alarm te zijn en mogen we in de beslissende fase van de competitie een beroep blijven doen op de aanvoerder.


Voorlopig presteert Urk uitstekend onder Hennie Spijkerman! Uit de laatste drie duels wist Urk 7 punten te halen en is het vertrouwen in een goede afloop sterk gestegen. Toch maakt Spijkerman een pas op de plaats. Weliswaar heeft Urk een behoorlijke stap voorwaarts gemaakt richting lijfsbehoud, maar we hebben nog niks aldus de nuchtere analyse van de Zwollenaar. Volgende week speelt Urk opnieuw een thuiswedstrijd. Dan zal DVS’33 uit Ermelo de tegenstander zijn. Opnieuw een uitdaging om hier een positief resultaat tegen te boeken.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print