Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Laatste uitwedstrijd van seizoen voert naar Hoek

De voorlaatste competitiewedstrijd zal het vlaggenschip van Urk de verre uitwedstrijd bij Hoek moeten spelen. Praktisch gezien is Urk nog niet veilig en zou een positief resultaat handhaving in de Derde Divisie betekenen. Alleen dat al is een reden om dit duel met extra Urker gif aan te gaan.


Terugblik heenwedstrijd
In een buitengewoon aantrekkelijk duel, waarbij de aanwezige toeschouwers ruimschoots aan hun trekken kwamen, pakte Urk vlak voor tijd drie broodnodige punten. Hoek wist al snel de openingstreffer te maken. Al rap wist het Urker vlaggenschip de opgelopen schade te herstellen. Jammer was dat Hoek vrijwel meteen terugkwam tot 3 – 2. Na de rust moest Urk op haar hoede blijven voor de snelle aanvallers van de bezoekers. Tien minuten voor tijd kwam Hoek via een benutte penalty op gelijke hoogte. Ondanks het prima veldspel van Urk leek de ploeg toch twee punten te verspelen. Echter, de prima ingevallen Pieter Brands kopte een uitstekende voorzet van Jan Ras doeltreffend tegen de touwen en bezorgde Urk daarmee drie kostbare punten.


Feitjes Hoek
Hoek beleeft een grillig en wisselvallig seizoen. Prachtige driepunters worden afgewisseld met verrassende nederlagen. Aan scorend vermogen ontbreekt het niet bij de wit – blauwen! Hoek is één van de meeste scorende ploegen in de Derde Divisie. De Urker defensie is dus gewaarschuwd voor de aanvalskracht van de formatie uit Zeeuws – Vlaanderen. Daarentegen worden er ook opvallend veel tegendoelpunten geïncasseerd. Kortom, het is bij Hoek vaak alles of niets. Aan het trainersfront is het deze voetbaljaargang onrustig. Na het vertrek van Björn de Neve en Pieter Ongena, staat nu Quincy Rombout tot het einde van dit seizoen voor de groep. Onder leiding van Rombout lijkt de rust te zijn terug gekeerd. Voor eigen publiek is Hoek er alles aan gelegen om de laatste thuiswedstrijd met een overwinning op Urk af te sluiten.

Moeizame aanloop
Naar aanloop van de wedstrijd tegen Urk moest Hoek vorige week de confrontatie aangaan met Staphorst. Op sportpark het Noorderslag werd het een waar spektakel. Hoek toonde zich in een aantrekkelijk duel iets slagvaardiger en won, na met de pauze nog met 2 – 1 te hebben achtergestaan, uiteindelijk met 2 – 3. Via een toegekende penalty was het Steve Schalkwijk die Hoek in de slotfase de winst wist te bezorgen.


Urk verschaft zich meer lucht
Terwijl ze bij Hoek vrijuit de competitie kunnen uitspelen, moest Urk nog aan de bak. In een heuse degradatiekraker zette de ploeg van Hennie Spijkerman in de vorige speelronde concurrent Excelsior’31 met 2 – 1 opzij. Dat het slechts bij deze uitslag bleef mocht een heus mirakel heten. Excelsior’31 had met name de eerste 45 minuten weinig in de melk te brokkelen. Omdat Urk verzuimde zichzelf te belonen door verder uit te lopen, bleef de ploeg uit Rijssen hoop houden. Uit het niets kwam Excelsior’31 terug. Echter, verder dan dat liet Urk het niet komen en wist zo drie dikverdiende punten aan het totaal toe te voegen. Deze zege heeft voor de nodige rust gezorgd, waardoor Urk met een behoorlijke dosis zelfvertrouwen de reis naar Zeeland zal ondernemen. Een positief resultaat zou het er allemaal nog leuker op maken!

Scheidsrechter van dienst is de heer Schul. Samen met zijn assistenten zal deze het geheel conform de KNVB regel moeten laten verlopen. Urk supporters die ook deze keer de moeite zullen nemen om hun favorieten te ondersteunen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark Denoek
Lovenpolderstraat 2A
4542 NS Hoek

Entree alleen met de pin
Vanuit Hoek kwam het volgende persbericht richting Urk: Supporters van Urk kunnen hun voertuig parkeren op de noordelijke parking net voorbij de voetbalaccommodatie, ze zijn dan ook vlakbij de noordelijke ingang waar alleen met pin een entreebewijs kan worden verkregen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133