Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Laatste wedstrijd van dit kalenderjaar voert Urk naar Nijkerk

In de allerlaatste speelronde van dit kalenderjaar speelt Urk een uitduel bij Sparta Nijkerk. De oranjehemden die vooraf werden gezien als één van de titelkandidaten draaien een uiterst moeizaam seizoen. Op dit moment staat de ploeg van trainer Eric Speelziek op de 16 e plaats van de ranglijst met 18 behaalde punten en dat is 1 punt minder dan Urk. Voor beide ploegen dus de nodige belangen vooraf!


Moeizame seizoensstart
Tot veler verrassing draait het vanaf speeldag 1 uiterst moeizaam voor de formatie uit Nijkerk. Tijdens de seizoensouverture kreeg Sparta Nijkerk met 5 – 1 billenkoek van de promovendus uit Urk. Toen al was te zien dat de vele wisselingen wat de spelersgroep betreft geen goed had gedaan aan de homogeniteit. Het vervolg van de competitie bleef Sparta Nijkerk grillig en ondermaats presteren. Heel concreet kunnen we nu al zeggen dat dit seizoen als mislukt kan worden beschouwd. Natuurlijk kan Sparta Nijkerk de tweede helft van het seizoen nog voor verrassingen zorgen, het verschil met de topploegen is dermate groot dat het uitgesloten is dat de Gelderse equipe nog een rol van betekenis kan spelen.

Duidelijke visie TC
Ondanks de tegenvallende resultaten heeft de TC toch besloten om het contract van trainer Eric Speelziek te verlengen. Namens de TC van de Spartanen gaf Arjen Ruitenbeek tekst en uitleg over het verlengen van het contract. Zo zei Ruitenbeek blij te zijn en zo een signaal af te geven om duidelijkheid te creëren die nodig is om door te kunnen bouwen. Weliswaar lopen de resultaten achter op de hoge verwachtingen, maar iedereen weet dat groei nooit in een rechte lijn gaat. Leren van wat niet goed is gegaan en vervolgen met hetgeen wat de club de laatste jaren zo succesvol heeft gemaakt. Met een pure vakman als Eric Speelziek hebben ze er bij Sparta Nijkerk alle vertrouwen in! Hieruit spreekt naast waardering natuurlijk ook uit dat ze in Nijkerk geen korte termijnvisie hanteren. Evenals bij Excelsior’31 het geval is, waar ze ondanks de lage positie van het vlaggenschip het contract van trainer Jurjan Wouda eveneens hebben verlengd, is dat in mijn beleving de juiste weg om te gaan. Een voorbeeld voor vele clubs die na een aantal teleurstellingen de trainer op straat zetten!

Goede generale
In de laatste competitiewedstrijd tegen concurrent Urk zal Sparta Nijkerk voor eigen publiek alles in het werk stellen om positief af te sluiten. Aan Urk de taak om hier het spreekwoordelijk stokje voor te steken. De generale richting de komende clash tegen Urk was voor Sparta Nijkerk hoopgevend te noemen. Op de eigen Ebbenhorst wist de thuisploeg 3 zwaar bevochten punten over te houden aan de confrontatie met het stugge Staphorst. De bezoekers namen via Joran vd Brink nog wel brutaal de leiding, het vervolg stelde Sparta Nijkerk orde op zaken en trok uiteindelijk toch de winst naar zich toe. Deze zege was ook nodig, omdat de concurrenten eveneens punten wisten te pakken. Zowel bovenin als onderaan de ranglijst is het ongemeen spannend.


Lege handen tegen SteDoCO
Urk reisde af naar Hoormaar om daar de degens te kruisen met SteDoCO. Al gauw kwam de ploeg uit Flevoland op achterstand. Tien minuten voor de pauze verdubbelde SteDoCo de stand, waardoor Urk zoals zo vaak dit seizoen na de hervatting de achtervolging moest inzetten. Lucas Nagel bracht al gauw de hoop terug in de harten van de meegereisde Urk supporters. Dit bleek ijdele hoop te zijn, want via een van richting veranderde bal kreeg Urk opnieuw een tegenslag te verwerken. Pogingen om een dragelijker resultaat te bereiken leverden niets op, waardoor Urk opnieuw met lege handen achterbleef. Door de resultaten van de concurrenten is het weer billenknijpen geworden voor Urk. Een positief resultaat in Nijkerk zou de spelersgroep een dermate boost geven dat er dan met een goed gevoel de korte winterstop kan worden ingegaan. Vooralsnog zullen beide ploegen elkaar het sportieve leven zuur maken om tot een resultaat te komen.

Steun twaalfde man
De trouwe SV Urk supporters die de allerlaatste competitiewedstrijd van 2022 de spelersgroep willen ondersteunen, roepen we op om massaal naar Nijkerk af te reizen. Ruim binnen het uur ben je met de auto op sportpark de Ebbenhorst. De onvoorwaardelijke steun van de Urker twaalfde man kan zaterdag weleens van doorslaggevende betekenis zijn. Degenen die aan bovengenoemd verzoek gehoor zullen geven, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark de Ebbenhorst
Nachtegaalsteeg 1
3862 WJ Nijkerk

Namens de KNVB is scheidsrechter Maurice Paarhuis op dit duel gezet. Samen met zijn ssistenten de heren Co de Smalen en Murat Yanat zal de leidsman de wedstrijd, die om 15.00 uur losbarst binnen de perken moeten houden.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133