Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

ODIN’59 en Urk delen de punten

In een matige wedstrijd heeft Urk het veldoverwicht wat het de hele wedstrijd had, niet weten om te zetten in een zege. Daarvoor speelde de ploeg van Peter Wesselink te slordig. In de absolute slotfase was Urk nog wel een paar keer dichtbij de winnende treffer, echter het bleef bij 1 – 1.


Vanaf de aftrap pakte Urk het initiatief. Toch was de ploeg niet in staat om in deze fase gelijk het verschil te maken. Daarvoor speelde de formatie te slordig. Lucas Tol werd binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald, maar scheidsrechter Drõge zag hier niets in en liet gewoon doorspelen. De grootste mogelijkheid was voor Klaas Romkes. Uit een voorzet van Iede Nentjes kopte de aanvaller de bal door en deze leek in het doel te belanden. Echter, de goed keepende doelman Sem Grapendaal was niet van plan te capituleren en wist het lederen monster met een puike reflex buiten de palen te houden.
Scheidsrechter Drõge was coulant voor een ODIN’59 speler, nadat deze Lucas Nagel van achter torpedeerde met een vieze overtreding. De leidsman hield het bij geel, daar rood zeker op zijn plaats was geweest. Het gevolg was dat Lucas Nagel de wedstrijd niet kon uitspelen. Een slechte eerste helft werd doelpuntloos afgesloten.


Na de hervatting was Pieter Brands in het veld gekomen voor Lucas Nagel. ODIN’59 speelde met meer lef dan voor de pauze. Richard Strijker moest aan de bak bij een mogelijkheid van de thuisploeg. Toch was Urk ook het tweede bedrijf de bovenliggende partij. Maar ook nu was het allemaal veel te onzorgvuldig en slordig. De thuisploeg vatte moed en zocht daar waar mogelijk de aanval. Waar velen bang voor waren gebeurde na 64 minuten ploeteren. Een puntgave voorzet van Niels Jager werd keurig binnen gekopt door Stan Kleef. Dit had Urk volkomen aan zichzelf te wijten. Door het zelf niet willen voetballen, werd ODIN’59 in het zadel geholpen. De brigade van Peter Wesselink moest nu in de achtervolging. Gelukkig brak hierna een fase aan dat het besef er was dat van deze ploeg absoluut niet verloren mocht worden. De spreekwoordelijke duimschroeven werden aangedraaid en zowaar werd dit beloond met een treffer van invaller Jarno van Essen. Uiterst koel schoot Jarno de bal hard en zuiver langs de kansloze keeper
Grapendaal. In de absolute slotfase golfde het spel op en neer. Toch was Urk in blessuretijd tweemaal dicht bij de 1 – 2. Jammer genoeg bleven beide mogelijkheden onbenut, waardoor Urk over 90 minuten gezien duur puntverlies leed. Positief is dat Urk na 2 competitieronden nog steeds ongeslagen is!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133