Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Onnodige nederlaag van Urk

Urk heeft zichzelf een uitermate slechte dienst bewezen door de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Staphorst met 1 – 3 te verliezen. De ploeg uit de kop van Overijssel besliste net voor en meteen na de pauze de wedstrijd en gaf deze niet meer uit handen. Hierdoor kwam een einde aan de goede serie na de winterstop.


Na een weinig verheffende start brak de wedstrijd na 20 minuten los. Daarvoor was het Urk dat optisch de betere ploeg was, maar echt veel gevaar bleef vooralsnog uit. Een cadeautje van Richard Strijker werd vakkundig uitgepakt door de fel storende Daimen Schra. Het herstel van Urker zijde liet niet lang op zich wachten. Pieter Brands bracht de thuisploeg 1 minuut later weer op gelijke hoogte. Hierna volgde een fase dat Urk zeker een voorsprong had moeten nemen. Goed doorzetten van Lucas Tol leverde een vrije kans voor de goal van Staphorst op. Helaas werd hier veel te weinig rendement uit gehaald. Aan de andere kant moest Riekelt Nentjes een bal van de doellijn koppen, na een goed genomen corner van Staphorst. Aanvoerder Dirk Muis bracht redding op de doellijn na een pegel van Lucas Tol. Uit het niets kwam Staphorst vlak voor de pauze weer op voorsprong. Geknoei op het middenveld bracht de bal bij een buitenspeler van de bezoekers. De voorzet die uiteindelijk werd gegeven werd niet goed beoordeeld door de achterste linie van Urk. Sil Bos zei dankjewel en drukte het leer achter de verbouwereerde Richard Strijker. Een enorme domper, temeer omdat Urk de betere ploeg was.

Na de pauze liep Urk al vrij snel tegen de volgende linkse directe op. De eerste kans werd ten koste van een corner nog verijdeld door Richard Strijker. De toegekende hoekschop kwam voor de voeten van Dirk Muis die zijn schot de roos zag treffen. Vlak voor de rust en meteen na de hervatting had Staphorst orde op zaken gesteld en Urk zou van goeden huize moeten komen om de opgelopen schade te herstellen. Met een aanvallende wissel, Klaas Romkes erin voor Lubbert Post, ging Urk meer op de aanval spelen. Dit hield wel in dat Staphorst haar geliefde counterspelletje kon hanteren. Uit één zo’n razendsnelle uitval kreeg Martin van ’t Ende vrije doortocht. Alleen voor Richard Strijker zag deze geen kans de bal tussen de palen te krijgen. Tim Ras en Lucas Nagel kwamen Klaas Kramer en Iede Nentjes aflossen. Urk probeerde van alles maar zag geen kans om een bres te slaan in de Staphorster verdediging. Enkele dotten van kansen bleven onbenut en in de absolute slotfase trof Riekelt Nentjes nog de paal. Na enige minuten blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter de Brito Roque af voor de wedstrijd.


De bonuspunten welke vorige week tegen Sparta Nijkerk werden behaald, werd na deze nederlaag weer in een ander perspectief gezien. Volgende week is Urk vrij en kan zich dan gaan opmaken voor een serie zware duels, waarin achtereenvolgens VVSB, Volendam en Genemuiden de tegenstander zullen zijn.


Urk – Staphorst 1 – 3 ( 1 – 2 )

  1. Damian Schra 0-1
  2. Pieter Brands 1-1
  3. Sil Bos 1-2
  4. Dirk Muis 1-3

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133