Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Oude tijden herleven

Komende zaterdag staat de voetbaltrots van Urk de zware uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels te wachten. Dit zal een weerzien worden met Gert Jan Karsten. De inwoner van Nunspeet, die in goed overleg tussentijds naar zijn ‘droomclub’ vertrok, zal deze wedstrijd aangrijpen om de hoge positie die zijn club op dit moment inneemt tegen Urk te bestendigen. Oude tijden herleven, maar Urk zal van goeden huize moeten komen om met een positief resultaat huiswaarts te keren.


Feitjes
Het voormalige voetbalbolwerk heeft na degradatie uit de Tweede Divisie een enorme pil moeten slikken. Jarenlang zijn de rooien één van de meeste succesvolle amateurclubs van Nederland geweest. Vorig seizoen eindigde IJsselmeervogels als 16 e en was het veroordeeld tot de nacompetitie. Daarin moest het in een tweeluik tegen USV Hercules het vege lijf zien te redden. Over twee wedstrijden was de ploeg van Gert Jan Karsten volslagen kansloos. Met het schaamrood op de kaken werd er een 6 – 0 en 5 – 0 nederlaag geleden en was degradatie een feit. De afdaling naar de Derde Divisie is kei en keihard aangekomen bij een ieder met een rood hart. Liefst 10 nieuwe spelers werden er aangetrokken om het verloren terrein weer te herwinnen. Daar tegenover stond het vertrek van 15 spelers. Kortom, er hebben zich de nodige verschuivingen plaatsgevonden op sportpark de Westmaat. Aan Karsten de schone taak om van dit vreemdelingenlegioen een geheel te maken en als het even kan ook nog eens een rol van betekenis te laten spelen.


Competitieverloop
Naar aanloop van de confrontatie met Urk, speelde IJsselmeervogels vorige week een uitwedstrijd tegen FC Rijnvogels en kreeg daar middels een 3 – 0 nederlaag een enorme draai om de oren. De Vogels begonnen redelijk, maar werden vervolgens als kleuters in de hoek gezet. In de omschakeling was Rijnvogels levensgevaarlijk. Door een hoekschop kwam Rijnvogels aan de leiding. De tweede treffer kan worden omschreven als een frommelgoal. In 5 minuten tijd gaf IJsselmeervogels de wedstrijd uit handen. Door een gebrek aan inzet en beleving werd het er niet beter op. Trainer Karsten was dan ook not amused met het verlies. De komende weken zal moeten worden aangetoond dat de spelers het waard zijn om het shirt van IJsselmeervogels te dragen aldus de oefenmeester. We kunnen er vergif op innemen dat er een getergde ploeg zal staan, waartegen Urk zich terdege zal moeten wapenen.


Wedstrijd met twee gezichten
Urk mocht in eigen huis de degens kruisen met Eemdijk. De eerste helft waren misschien wel de beste eerste 45 minuten van de hele competitie. De 1 – 0 voorsprong was dan ook een logisch gevolg van hetgeen zich binnen de lijnen had afgespeeld. Na de thee een onherkenbaar Urk. Eemdijk had een tweetal wissels doorgevoerd en speelde vervolgens met meer aanvallende intenties. Bij Urk raakten ze compleet van de leg en het gevolg was een ontluisterde tweede helft. Eemdijk sneed als een mes door de boterzachte Urker linies die apathisch toekeken hoe het allemaal zou aflopen. De 3 doelpunten die werden geproduceerd waren allemaal cadeautjes en de schutters stonden vogelvrij om toe te slaan. In de slotfase ging Urk nog wel alles of niets spelen, maar was het aan Richard Strijker te danken dat de score niet hoger uitviel. Met een kater van jewelste werd dit onderonsje afgesloten.


Uit ander vaatje tappen
Urk zal tegen IJsselmeervogels uit een ander vaatje moeten tappen. Het verval wat afgelopen zaterdag schrijnend aan de dag werd gelegd zal nu niet mogen gebeuren. Verliezen kan natuurlijk altijd. Maar je moet jezelf na afloop niet kunnen verwijten om er alles aan gedaan te hebben. De ploeg is grillig, in dezen zullen de meer ervaren spelers het voortouw moeten nemen. Hopelijk wordt dit voornemen in daden omgezet en krijgen we een ouderwets strijdend Urk te zien!


Namens de KNVB is arbiter Daan Schaper afgevaardigd. Aan de zijlijn zal de leidsman worden geassisteerd worden door de heren Kevin Moed en Patrick Otten. Supporters die als twaalfde man de jongens een hart onder de riem willen steken, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Sportpark de Westmaat
Westdijk 14
3752 AE Spakenburg

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133