Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

PEC Zwolle JO14 – Urk JO15-1

Afgelopen maandagavond mochten onze talenten van JO15-1 aantreden tegen de talenten van PEC JO14. In vier blokken van 20 minuten konden alle spelers lekker veel minuten maken. Als gastspeler deed Jesse Kramer van JO14-1 (heel goed) mee.

Vanaf het begin speelde Urk heel dominant op de helft van de tegenstander. We zaten lekker kort in de duels en iedereen durfde zijn man te passeren. PEC wou echt voetballen en bleef het proberen. Maar Urk zette vroeg druk waardoor zij weinig bij het Urker doel kwamen. Urk creëerde veel kleine kansjes. Maar had steeds geen geluk met het schieten uit de tweede lijn. PEC had dan ook een hele sterke keeper. Toch kon het doelpunt niet uitblijven.

In het 3e blok was het dan ook raak. De mee opgekomen linksback Marius (de tank) trok door tot de vijfmeter lijn en schoot hard tegen de keeper. In de rebound kon rechtsbuiten Jesse van Veen mooi binnentikken. Urk had kansen om uit te lopen, maar werd keer op keer gestuit door hun sterke keeper. PEC ging offensiever spelen en kwam twee keer bij onze talentvolle keeper Tiemen Hakvoort uit. Maar hij maakte geen fout en hield zijn doel schoon.

Het is mooi om te zien dat JO15-1 onder alle omstandigheden blijft voetballen. Na de 0-1 gingen ze gewoon door met aanvallen en creëren van kansen. JO15-1 speelt vanuit een sterke organisatie waar tegenstanders haast niet doorheen komen. Het is een team met een mix van fysiek sterke en snelle voetballers, en creatieve spelers. Het is en compleet team waarin elke speler zijn eigen unieke bijdrage levert op het veld.

Het was van beide kanten genieten geblazen. Ook PEC speelde aantrekkelijk voetbal. Er zaten talenten tussen waar je de naam van wil opschrijven om te kijken hoe ver ze komen. Urker namen werden er ook opgeschreven door de scout van PEC. Natuurlijk hopen we dat het daarbij blijft.