Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Renovatie hoofdveld op “De Vormt” nadert afronding

Voetbal loze weken en de winterstop zijn door gemeente Urk accuraat aangegrepen om op verzoek van SV Urk het oude kunstgras te laten vervangen door spiksplinternieuw kunstgras. Een plaatje om te zien, vlak en strak en volgens de kenners de beste wat je op dit moment verwachten mag. Dat is het resultaat tot dusver en wanneer alles meezit, dan kunnen begin februari al de eerste activiteiten worden gespeeld.

Het oude veld dateert uit 2012 en moest door overbelasting na tien jaar intensief gebruik vervangen worden. De kunstgrassprieten waren hierdoor behoorlijk platgewalst en ook het ruimschoots aanwezige rubbergranulaat moest nodig vervangen worden door milieuvriendelijker materialen.

Een citaat van 15 september 2012: “De plaatselijke voetbalclub heeft er lang op moeten wachten, maar nu het eenmaal is aangelegd zijn er vrijwel uitsluitend positieve geluiden. Het kunstgrasveld is een uitkomst voor Sportvereniging Urk. In de afgelopen jaren waren er hele lange winterperiodes dat er niet op sportpark De Vormt gespeeld en zelfs niet getraind kon worden. De kosten om toch elders te kunnen trainen en te oefenen liepen de spuigaten uit. En daar is nu dus een einde aan gekomen.”

SV Urk blijft maar groeien met het ledenaantal. Voetbal leeft enorm op ons dorp en dat zal de komende jaren alleen maar uitwassen. Daarom zijn er plannen om ook twee andere velden van kunstgras te voorzien. Dan komen er nog meer mogelijkheden om de ruim 90 teams te laten spelen en trainen met minder afgelastingen van wedstrijden gedurende de natte maanden van het jaar.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133