Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Riekelt Fokke dag ‘en nacht’ bij SV Urk

Het is maandag 21 juni 2021, de laatste ‘werkdag‘ voor Riekelt Fokke Snoek in zijn rol als wasman voor SV Urk. Voor de laatste keer passeren de shirts en broeken zijn handen, na de afscheidswedstrijd van Maarten Dijkhuizen en Gerrit Tol bij Urk 1 afgelopen zaterdag. Negen jaar lang heeft hij dit werk gedurende het voetbalseizoen gedaan. Inmiddels laat zijn gezondheid het niet toe om alle vrijwilligerstaken te volbrengen. “Ik trek het niet meer” zo is zijn goedlachse reactie en hij moet keuzes maken. Daarom heeft hij zich al teruggetrokken als materiaalman bij Urk 1 en de volgende stap is het stopzetten van deze vrijwilligerstaak.


Riekelt Fokke is geen onbekende bij SV Urk. Jarenlang is hij bij het wel en wee van de club betrokken. Zijn zoon Marinus speelt in Urk 1 en dat stimuleert hem om zich in te zetten voor de club. Dagelijks is hij op het sportpark te vinden en redigeert in samenspraak alle werkzaamheden, die op de groep van terreinknechten afkomen. Zijn betrokkenheid zie je in alle facetten terugkomen, van spelersfoto’s in de kleedkamer, tot aanwijzingsbordjes her en der op het sportpark aangebracht, kleedkamers in de blauwwitte clubkleuren, maar ook een heuse wasstraat.
Onder de tribune is een ruimte ingericht met meerdere wasmachines en wasdrogers en een aparte ruimte voor opvouwen en opbergen. Wekelijks worden de tenues van meerdere teams gewassen, gedroogd en opgevouwen. Per speler wordt de gewassen kleding keurig als pakketje op naam in een kast opgeslagen (zie foto). Een hele klus, die zich met name op zaterdagavond aandient en Riekelt Fokke verzorgde het allemaal na afloop van de gespeelde wedstrijden.


Naast alle reguliere vacatures (trainers, leiders, verzorgers, schrijvende pers, terreinknechten en terreinbeheerders, bestuurlijk enz.), die met regelmaat aan de orde zijn, is er nu ook een opengevallen plaats voor de functie van wasman/wasvrouw. SV Urk is bezig om een vacature op te stellen en zal die binnen de club bekend maken in de verwachting dat een liefhebbers zich kandidaat gaat stellen. Mocht u interesse hebben gekregen voor deze schone taak, meld je dan via secretaris@svurk.nl.

SV Urk is dankbaar met een vrijwilliger als RFS.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print