Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

RKAV Volendam versus SV Urk: een mooie affiche

Na de doordeweekse bekerwedstrijd bij Gemert staat het vlaggenschip van Urk opnieuw een uitduel te wachten. Deze keer zal de brigade van Gert Jan Karsten moeten afreizen naar Volendam om daar tegen de gelijknamige amateurs de degens te kruisen. De oranjehemden zijn evenals Urk vorig seizoen gepromoveerd naar de Derde Divisie. Beide ploegen hebben tot nu toe laten zien dat ze een aanwinst zijn! Gezien de wedstrijden uit het vorig seizoen staat Urk een prima tegenstander te wachten. Het zal dan ook een prestatie van formaat zijn als Urk met een positief resultaat Volendam zou verlaten.

Stukje historie

RKAV Volendam is opgericht op 1 juni 1920 met de naam Victoria. Al snel werd de naam gewijzigd in RKSV Volendam ( Rooms Katholieke Sportvereniging Volendam ). De club sloot zich niet aan bij de KNVB, maar bij de katholieke voetbalbond, waar het in 1935 en 1938 landskampioen werd. In 1940 kwam de club alsnog bij de KNVB terecht nadat alle bonden waren overgegaan in de KNVB. Op 1 juli 1977 werd de club gesplitst in profclub FC Volendam en amateurclub RKAV Volendam. Er werd lange tijd zowel een standaardelftal op zaterdag als op zondag in stand gehouden. Dat eindigde in 2019, toen schreef de RKAV Volendam geen zondag eerste elftal meer in. De club heeft in 2013 het convenant getekend dat opgesteld was tussen de KNVB en de belangenvereniging zaterdagvoetbal (BZV) om te kunnen garanderen dat wedstrijden op zaterdag gespeeld kunnen worden.

Goed voetballende ploeg

Vorig seizoen kreeg Urk in de hoofdklasse al te maken met Volendam. De uitwedstrijd kreeg Urk billenkoek. In een wedstrijd waarin de doelpunten als rijpe appels van de boom vielen, liet Volendam middels een 6 – 3 overwinning zien dat er terdege rekening met ze moest worden gehouden. Lang leek de ploeg van trainer Johan Steur de beste papieren te hebben, echter het paasweekend vergooide Volendam in feite de titel. Allereerst verloor het uiterst verrassend met 1 – 4 van laagvlieger ONS Sneek. Vervolgens moest Volendam tweede paasdag naar Urk. Aanvankelijk leek er weinig aan de hand te zijn voor de wijdbroeken, maar naarmate de wedstrijd vorderde viel alles op z’n plek voor Urk en wist de formatie van Karsten uiteindelijk met 5 – 1 te zegevieren. Die overwinning bracht zoveel teweeg dat ze op Urk begonnen te geloven in een stunt. Dat geloof werd enkele weken later bewaarheid door de niet verwachte promotie naar de Derde Divisie. Voor Volendam was de nacompetitie het laatste redmiddel om de zo fel begeerde promotie af te dwingen. Dit toetje werd dan ook met beide handen aangegrepen, waardoor Volendam op een hoger niveau ook dit seizoen te maken zal krijgen met Urk. Uit 6 gespeelde duels in de Derde Divisie heeft Volendam 8 punten weten te halen. Vorige week speelde Volendam bij Staphorst en gaf een 2 – 0 voorsprong uit handen, om uiteindelijk met een 2 – 2 gelijkspel het Noorderslag te verlaten.

Prima rapportcijfers

Urk kreeg de vorige speelronde Harkemase Boys op bezoek. De Friezen die een matige competitiestart kenden weerden zich kranig en lieten Urk het spel maken. De thuisploeg had 70 % van de wedstrijd balbezit, maar zag geen kans om ondanks legio kansen de uitblinkende keeper Eric Jansema te passeren. Scoren deed Harkemase Boys wel. Liefst drie keer waren de Friezen succesvol, wat drie kostbare punten opleverde. Ondanks de tweede opeenvolgende nederlaag hoeft Urk zich geen zorgen te maken. Met 10 uit 6 kan de equipe van Karsten prima rapportcijfers overhandigen. Urk kan met deze cijfers de confrontatie met Volendam met een gerust hart aangaan. Na de krachtsinspanning welke Urk moest leveren in de bekerwedstrijd bij Gemert zal het nog wel puzzelen zijn welke spelers zullen starten. Aan de staf de taak om een zo degelijk mogelijke ploeg te formeren.

Namens de KNVB is scheidsrechter Sam Snoek op dit duel gezet. Samen met zijn onmisbare assistenten zal deze alles binnen het gareel dienen te houden.

Urk supporters die met eigen vervoer naar Volendam zullen gaan, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld:

Julianaweg 3A, 1131 CX Volendam

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133