Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Seizoen in stijl afsluiten

Het debuut van Urk in de Derde Divisie wordt komende zaterdag afgesloten met een thuisduel tegen SteDoCo. De ambitieuze formatie uit het Zuid – Hollandse Hoornaar is bezig aan een sterk seizoen. De ploeg draait mee in de top en wil deze jaargang positief afsluiten. Urk zal daarvan het slachtoffer moeten worden, maar of de equipe van Hennie Spijkerman hieraan zal willen meewerken is natuurlijk uitgesloten. Om de kroon te zetten op de succesvolle kennismaking met de Derde Divisie en het seizoen in stijl af te sluiten zou een driepunter voor eigen publiek natuurlijk het mooiste scenario zijn!


SteDoCo in vogelvlucht
Voetbalvereniging SteDoCo (Sterk Door Combinatie) uit het Zuid-Hollandse dorp Hoornaar, gelegen in de Alblasserwaard, kende een opmerkelijke sportieve opmars. Begin van deze eeuw speelde de fusieclub nog anoniem hun wedstrijden in de 4e klasse. In 2012 werd SteDoCo glansrijk kampioen van de Eerste klasse C, gevolgd door het kampioenschap van de Hoofdklasse A in 2015. Na het debuutjaar in de Topklasse stroomde SteDoCo in 2016 door naar de Derde Divisie. In de nacompetitie ging het mis tegen DOVO, waarna SteDoCo degradeerde naar de Hoofdklasse. Via een periodetitel en winst van de nacompetitie werd opnieuw de Derde Divisie bereikt. Inmiddels speelt SteDoCo voor het zesde seizoen op dit niveau. Vorig seizoen eindigden de rood-zwarten op een 9e plaats. De sportieve ambities reiken verder, want de club wil graag promoveren naar de Tweede Divisie.


Heenwedstrijd
Al gauw kwam Urk op achterstand. Tien minuten voor de pauze verdubbelde SteDoCo de stand, waardoor Urk zoals zo vaak dit seizoen na de hervatting de achtervolging moest inzetten. Lucas Nagel bracht al snel de hoop terug in de harten van de meegereisde Urk supporters. Dit bleek ijdele hoop te zijn, want via een van richting veranderde bal kreeg Urk opnieuw een tegenslag te verwerken. Pogingen om een dragelijker resultaat te bereiken leverden niets op, waardoor Urk met lege handen achterbleef.


Slechte generale
Vorige week speelde SteDoCo op eigen veld tegen Staphorst. De bezoekers wisten deze wedstrijd verrassend naar zich toe te trekken en gingen met een 0-2 zege de bus in richting het Noorderslag. SteDoCo was de ploeg met het meeste balbezit, maar troffen een opponent tegenover zich die vol overgave voor iedere centimeter gras vocht. Ondanks het veldoverwicht was SteDoCo niet bij machte een bres te slaan in de verdediging van Staphorst. Die ploeg sloeg uiteindelijk tweemaal via Sander de Grote en een benutte elfmetertrap van Stan Haanstra genadeloos toe. Een niet verwachte nederlaag viel SteDoCo ten deel.


Urk speelt zich veilig in Hoek
Urk wist de belangrijke uitwedstrijd in en tegen Hoek met 2-3 te winnen. Vanuit een corner zette Jan Ras zijn ploeg op voorsprong. Lang kon de ploeg van Hennie Spijkerman niet genieten van deze goal. Vijf minuten later was het Steve Schalkwijk die Hoek weer langszij bracht. Klaas Romkes zette tien minuten voor rust de Urkers weer op voorsprong. Na de hervatting was het Lucas Schraal die Urk in een zetel leek te zetten door de 1 – 3 aan te tekenen. Nauwelijks 1 minuut later was het Arthuur Zutterman die aansluitingstreffer scoorde. Omdat Urk verzuimde de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien door enkele opgelegde kansen om zeep te helpen bleef het tot het laatst toe billenknijpen. Toen scheidsrechter Remco Schul het duel naar het verleden floot was de vreugde in het Urk kamp begrijpelijk groot! Door deze driepunter had Urk zich definitief in veilige haven weten te spelen. Het vlaggenschip van Urk heeft door zich te handhaven een topprestatie geleverd. Toen het eindsignaal klonk was ik best wel trots op de jongens. Als debutant, met allemaal eigen jongens en de nodige emotionele gebeurtenissen in het verloop van het seizoen, heeft Urk zich staande weten te houden. De spelersgroep en stafleden verdienen een groot compliment!


Slot toetje voor eigen publiek
In de laatste competitiewedstrijd mag Urk nog één keer aan klantenbinding doen. Hoogvlieger SteDoCo zal ervaren hoe het is om tegen een ploeg te spelen die vrij is van zorgen en de wedstrijd onbevangen kan aangaan. We rekenen er eigenlijk op dat Urk de competitie koste wat kost wil afsluiten met een driepunter. De wedstrijd zal om 14.30 uur losbarsten en staat onder leiding van scheidsrechter Johan Jensch. Hopelijk krijgt deze het niet te moeilijk en mag hij samen met zijn assistenten en de aanwezige toeschouwers genieten van een attractieve en sportieve wedstrijd.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133