Het SV Urk Dayseaday toernooi

Het SV Urk Dayseaday toernooi

Het begin
In 2013 ontstond het idee om op Urk een jeugdtoernooi te organiseren. Het viel op dat Urk zelf geen toernooien organiseerde voor de jeugd. Van oudsher heeft Urk veel jeugdleden die met hun teams aan allerlei toernooien buiten Urk meedoen.
Ik ben om mij heen gaan vragen of andere vrijwilligers hierbij mee wilden helpen. Al snel ontstond er een groep van vrijwilligers die er samen te schouders onder wilden zetten. Het betrof met name actieve voetbal-vaders, -moeders en -opa’s. Ieder deed waar hij goed in was. Het was nog niet optimaal georganiseerd, maar het eerste toernooi (2014) verliep uitstekend. Deelnemers waren erg enthousiast en wilden graag terugkomen. De vrijwilligers waren ook enthousiast en wilden het toernooi graag een vervolg geven.

Sponsoring
Vanaf het begin is er een prominente rol weggelegd voor visverwerkingsbedrijf Dayseaday Fresh en Frozen Fish Products. In de vrijwilligersgroep was er connectie met dit bedrijf. Zij waren direct bereid om het toernooi te financieel (en met vis) te steunen. Zonder deze inbreng was dit toernooi nooit mogelijk geweest. Daarnaast hebben ook andere Urker visbedrijven veel in natura gesponsord.


Organisatie
Het eerste toernooi werd alleen voor F pupillen georganiseerd. Doordat de meeste deelnemers het jaar erop terug wilden komen hebben we besloten het toernooi uit te breiden voor E pupillen.
In het eerste jaar liepen we best tegen een aantal organisatorische problemen aan. Richard van Urk was bereid om ons daarbij te helpen. Hij zorgde vanaf dat moment voor duidelijkheid en structuur in de organisatie. Met steun van Richard konden we uitbouwen naar een toernooi met 96!! deelnemende teams. Klaas Willem Koffeman is al snel aan de organisatie toegevoegd. Hij houdt zich bezig met de uitnodigingen van mooie aansprekende tegenstanders. Hierbij heeft hij bergen met werk verzet. De laatste vier jaar zijn de meidenteams ook van de partij.

 

Deelnemende teams

In de afgelopen zeven jaar hebben we al veel aansprekende deelnemers gehad op het toernooi. Ajax en Feyenoord zijn al met meerdere teams op “de Vormt” geweest. Daarnaast zijn PEC Zwolle, FC Utrecht, FC Groningen, de Graafschap, Brabant United (FC Den Bosch), Almere City, FC Twente en KV Mechelen (helemaal uit België) langs geweest op Urk. Bijna alle gerenommeerde amateurverenigingen zijn ook al eens bij ons op bezoek geweest. Door allen werd onze gastvrijheid en heerlijke vis geprezen.

Het vervolg
Afgelopen voorjaar kon het toernooi vanwege de Corona perikelen helaas niet doorgaan. Volgend jaar zal het toernooi hopelijk wel weer plaatsvinden. Dit najaar wordt de datum vastgelegd en vervolgens worden de uitnodigingen weer verstuurd. De teams die worden uitgenodigd komen uit de volgende leeftijdscategorie: JO9/JO10/JO11 en natuurlijk MO11.

Teun van Slooten
Namens de toernooigroep

Kies een van je opgeslagen teams

[user_favorites]