Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

Strijdbaar Urk staat voor duel met DVS’33

Als liefhebber van het edele voetbal spelletje heb je een voorkeur voor ploegen die verzorgd voetbal spelen. Eén van die ploegen is DVS’33. De ploeg uit Ermelo is zaterdag de gastheer van ons vlaggenschip uit Urk. Aan de ploeg van Gert Jan Karsten de heerlijke uitdaging om te voorkomen dat DVS’33 in haar geliefde spel kan komen, en proberen het beste in zichzelf naar boven te halen. Op voorhand een interessante wedstrijd!


Promotie grootste wens
DVS, oftewel Door Vereniging Sterk, werd op 1 september 1933 opgericht. De club is ontstaan na en fusie tussen de Ermelose voetbalclubs Ajax en EFC en is daarmee de grootste voetbalvereniging van Ermelo. Met verzorgd voetbal probeert DVS’33 iedere wedstrijd te benaderen. Laat je als tegenstander toe om de machine op stoom te komen, dan krijg je een zware middag voor de kiezen. Bij de geel – zwarten is de grootste wens om ooit nog eens naar de Tweede Divisie te promoveren. De laatste jaren deed DVS’33 aardig mee, maar op de beslissende momenten liet men het afweten. Vorig seizoen eindigde de ploeg van trainer Peter Wesselink als vierde. De sympathieke Wesselink hoorde al vroeg van de TC dat de wegen zich na dit seizoen zullen scheiden. Gezien zijn kwaliteiten zullen er genoeg clubs zijn die de inwoner van Apeldoorn willen inlijven. Vooralsnog zal hij het maximale uit de spelersgroep van DVS’33 willen halen.


DVS’33 trein raakt op toeren
Een zestal nieuwelingen werd aangetrokken om zo de vurig gewenste stap hogerop te verwezenlijken. Uit 10 gespeelde duels wist DVS’33 18 punten te pakken. Vijf keer werd het zoet van een overwinning gesmaakt, drie keer speelde men gelijk en twee keer ging de ploeg uit Gelderland de bietenbrug op. Dit resulteert voorlopig in een vierde plaats op de ranglijst met drie punten achterstand op koploper DOVO. Vorige week reisde DVS’33 af naar Staphorst. Op Sportpark Noorderslag heeft mening ploeg het moeilijk! Deze keer was de formatie uit Ermelo eenvoudigweg een maatje te groot voor Staphorst! Voor de pauze verzuimde DVS’33 de wedstrijd in een vroeg stadium te beslissen. Toch wist het twee keer het net te vinden. Na rust liep DVS’33 verder weg en de 1 – 4 einduitslag was een logisch vervolg van hetgeen zich binnen de lijnen had afgespeeld. Met het nodige zelfvertrouwen en met de wetenschap dat de koploper in zicht is, zal DVS’33 de bezoekers uit Urk ontvangen.


Benutten van kansen blijft moeilijk
Urk had na 5 opeenvolgende nederlagen iets recht te zetten. Ter Leede zou het slachtoffer moeten worden van de Urker dadendrang. Urk begon goed en creëerde kansen. Maar zoals wel vaker bleven deze allemaal onbenut. Ter Leede benutte de eerste beste mogelijkheid wél. Uit een corner kwam de thuisploeg op voorsprong. Met vereende krachten ging de ploeg van Gert Jan Karsten op zoek naar de gelijkmaker. Wat er ook werd ondernomen, doelpunten bleven uit. Na de thee drong Urk nog meer aan. Dotten van kansen bleven onbenut. Zelfs twee toegekende penalty’s werden om zeep geholpen. En zoals wel vaker, als jezelf de kansen onbenut laat, doet de tegenstander het wel. Twee treffers zorgden ervoor dat Urk gedesillusioneerd en opnieuw met lege handen het veld verliet.


Aangeslagen maar niet verslagen
Met meer dan twee handen vol met kansen en geen goals kreeg Urk weer het nodige huiswerk mee. De gifbeker lijkt tot aan de bodem leeggedronken te moeten worden. Ongetwijfeld zullen de resultaten van de laatste weken mee gaan spelen in de koppies van de spelersgroep. Toch moeten we de ploeg geen complex aanpraten. Er wordt goed gevoetbald, alleen het benutten van kansen brengt Urk op die plaats waar het nu staat. Een positief resultaat tegen het van zelfvertrouwen overlopende DVS’33 zal de rust terugbrengen. Aan de staf en de spelersgroep de taak om de komende wedstrijd op de juiste wijze te benaderen. Urk is misschien wel aangeslagen, maar nog niet is verslagen. Hopelijk komt de Urker mentaliteit in Ermelo meer dan ooit aan het licht.


Namens de KNVB is scheidsrechter Marco Oosting aangesteld om de wedstrijd te leiden. Samen met zijn assistenten de heren René Broekman en Gijs van Mun zal de leidsman uit Niekerk alles in het gareel dienen te houden. We spreken de wens uit dat zowel het arbitraal trio als de aanwezige supporters mogen genieten van een sportieve een spannende wedstrijd.


Urk supporters die naar Ermelo zullen afreizen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld;

Sportlaan 27
3851 CA Ermelo

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133