Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk gastheer van HSV Hoek

Na de broodnodige zege die ons vlaggenschip behaalde bij Excelsior’31, krijgt Urk in speelronde 16 bezoek van HSV Hoek. De ambitieuze Zeeuwse club speelt inmiddels voor het vijfde opeenvolgende seizoen in de Derde Divisie en wil het liefst meedoen in de top van de ranglijst. Urk wil voor eigen publiek eindelijk weer eens een driepunter scoren. Na vier opeenvolgende thuisnederlagen in competitieverband heeft de twaalfde man ook recht op een overwinning! Aan de spelersgroep van Urk de mooie uitdaging om hier in de laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar gehoor aan te geven.

De wedstrijd begint zaterdagmiddag om 15.00 uur op sportpark de Vormt. Namens de KNVB is scheidsrechter Nick Tunnissen afgevaardigd. Aan de zijlijn wordt de referee bijgestaan door de heren Ramcharan en Roos.

In verband met de verdrietige gebeurtenis in het gezin van onze hoofdtrainer Gert Jan Karsten, deze keer een korte voorbeschouwing.


Historie HSV Hoek
De Hoekse Sport Vereniging Hoek is een kleine dorpsclub uit Zeeuws-Vlaanderen, gelegen binnen de gemeente Terneuzen. Vanwege de gunstige ligging ten opzichte van Zeeland, West-Brabant en België is Hoek een interessante club voor sponsoren en topspelers uit die regio, ook uit het nabije Belgisch Vlaanderen. In 1989 werd het hoogste niveau in het zaterdagvoetbal bereikt. Sportief hoogtepunt in de clubhistorie is het kampioenschap in de Eerste klasse B in 1996, dat toen nog het hoogste amateurniveau was. In de strijd om de zaterdagtitel kwam Hoek tekort tegen Urk en Scheveningen. De club speelde totaal twee seizoenen in de Topklasse en speelt inmiddels voor het vijfde opeenvolgende seizoen in de Derde Divisie. In het debuutseizoen 2018/’19 eindigde Hoek op de 4e plaats en won het een periodetitel. Daardoor mochten de Zeeuws-Vlamingen in de nacompetitie strijden om een plek in de Tweede Divisie. In de halve finale verloor Hoek echter van VVSB uit Noordwijkerhout. Vorig seizoen eindigden de blauw-witten op de 5e plaats, net buiten het bereik van de prijzen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133