2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk krijgt DOVO op bezoek

Nauwelijks bijgekomen van de domper welke het vlaggenschip tegen Staphorst opliep, staat de doordeweekse competitiewedstrijd tegen DOVO alweer te wachten. Opnieuw zal er weer het nodige worden gevraagd van het vlaggenschip van Urk. Aan de andere kant een mooie gelegenheid om voor eigen publiek deze kater weg te spoelen. De ploeg van Gert Jan Karsten is er alles aan gelegen om deze keer de punten op de Vormt te houden!

Feitjes
Door Ons Vrienden Opgericht zag 23 april 1933 het levenslicht. De club speelt haar thuiswedstrijden op sportpark Panhuis en dat ligt pal tegenover de grote rivaal GVVV. Vanaf het seizoen 2017-2018 speelt DOVO in de Derde Divisie, nadat het een jaar eerder promoveerde vanuit de hoofdklasse. Op de palmares van de club staan diverse kampioensschappen en een aantal districtsbekers. In het verleden heeft DOVO enkele bekende spelers voortgebracht. Zo speelden Frans Adelaar, Michel Boerenbach en Ronald Spelbos, om er maar eens een paar op te noemen, ooit eens voor de roodhemden uit Veenendaal. Ook enkele bekende trainers stonden bij DOVO aan het roer. Wat te denken van: Gert Kruijs, Peter Boeve, Hans Kraay junior en Rob McDonald.

DOVO op de weg terug
De laatste jaren gaat het sportief gezien ietsje minder, in het verleden was DOVO een begrip in het topamateurvoetbal. Het lijkt erop dat DOVO dit seizoen wel eens een rol van betekenis zou kunnen spelen in de Derde Divisie. De competitiestart was in ieder geval hoopgevend te noemen. Kortom, Urk staat een tegenstander te wachten waar het de handen meer dan vol aan zal krijgen. Tijdens de voorbereiding troffen beide opponenten elkaar al. Toen kende dit treffen geen winnaar. Echter, nu het om de punten gaat vraagt deze wedstrijd natuurlijk een heel andere benadering. Zowel Urk als DOVO zullen alles in het werk stellen om met een positief resultaat het veld af te stappen.

Plaatselijke kraker
Naar aanloop van dit duel speelde DOVO tegen buurman GVVV. Deze plaatselijke kraker stond na 12 jaren weer op het programma. In een meer spannend dan goed duel wist GVVV buurman DOVO te verslaan. Op een volgepakt Panhuis kwamen 3000 toeschouwers af. DOVO was de eerste helft de betere ploeg en kwam via Guido van Dijk op voorsprong. Vanaf de aftrap kwam GVVV op gelijke hoogte. Genrich SillĂ© benutte zijn snelheid optimaal en verschalkte keeper Jeroen Vrolijk. Met 1 – 1 werd de rust bereikt. Na de pauze trok GVVV de wedstrijd naar zich toe. Middels twee treffers liep de thuisploeg weg en wist de winst naar zich toe te trekken.

Urk loopt in mes Staphorst
Urk speelde op eigen veld tegen het altijd lastige Staphorst en trokken daarbij aan het kortste eind. De gasten uit de kop van Overijssel bleken na 90 minuten met een 1 – 3 zege te sterk. Voor de pauze draaide het stroef bij Urk. Beide ploegen gaven elkaar weinig toe. Toch was het Stan Haanstra die in de 25 e minuut Staphorst op voorsprong bracht. Dit werd tevens de ruststand. Na de pauze een veel feller Urk dat enkele grote kansen niet wist te verzilveren. De gelijkmaker hing in de lucht. Toch was het Staphorst dat de ontstane ruimtes optimaal wist te benutten en door een counter de voorsprong verdubbelde. In blessuretijd redde Johannes Schrijver namens Urk nog wel de spreekwoordelijk eer. Een minuut later strooide Emiel Kwant nog meer zout in de open wond door de 1 – 3 aan te tekenen en bezorgde Urk daarmee de vierde opeenvolgende competitienederlaag.

Meer rendement
Toch moeten ze niet bij de pakken neer gaan zitten. Urk zal meer rendement moeten halen uit haar kansen en daarnaast stabieler moeten worden. De Derde Divisie vergt meer dan het voetballen in de hoofdklasse. Een mooie gelegenheid om tegen DOVO te laten zien wat de ploeg daadwerkelijk in haar mars heeft.

Urk versus DOVO begint om 20.00 uur op sportpark de Vormt en zal onder leiding staan van de zeer ervaren scheidsrechter Frank de Winter. Aan de zijlijn zal hij worden bijgestaan door de heren Tuncay Balta en Theo Beemsterboer. Rest mij om alle supporters een onderhoudende en sportieve wedstrijd toe te wensen.