Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk krijgt in VV Staphorst taaie opponent tegenover zich

Komende zaterdag staat Urk opnieuw een krachtmeting te wachten als onze sportvrienden van Staphorst de tegenstander zal zijn. De ploeg uit de kop van Overijssel heeft menig robbertje met Urk uitgevochten. Veelal was er sprake van weinig krachtverschil. Ook deze keer zal de equipe van trainer Gert Jan Karsten ervaren dat Staphorst een taaie opponent zal zijn. Het wordt tevens een weerzien met Paul Smid. De voormalige bomber draagt dit seizoen zijn steentje bij als assistent trainer.

Met Lucas Hoekman naar de hoofdklasse gepromoveerd
Aan de hand van Urker Lucas Hoekman promoveerde Staphorst in 2007 naar de hoofdklasse. In een beslissingswedstrijd tegen Berkum trok Staphorst uiteindelijk aan het langste eind. Het gevolg was een waar volksfeest op sportpark het Noorderslag, welke tot in de kleine uurtjes werd gevierd. De geelhemden waren in korte tijd van de 4e naar de hoofdklasse opgeklommen. In de loop der jaren heeft Staphorst laten zien dat het voor iedere tegenstander een geduchte tegenstander is geworden. Met name op eigen veld is de ploeg nagenoeg onverslaanbaar. Door de coronacrisis werd het seizoen 2019/2020 geannuleerd. Vanwege de uitbreiding van de Derde Divisie naar 18 clubs, mocht Staphorst als koploper van de hoofdklasse B promoveren naar de Derde Divisie. Naast het promoveren naar de hoofdklasse, won Staphorst twee keer de districtsbeker afdeling Noord. Achtereenvolgens Flevo Boys en SC Genemuiden moesten hun meerdere erkennen in Staphorst. Tenslotte wist Staphorst ook beslag te leggen op de landelijke KNVB beker voor amateurs. In een heuse bekerthriller bond de ploeg van Jan van Raalte vv Noordwijk aan de Staphorster zegekar. Ook dit was een ongekende prestatie!


Spelers aantrekken om op niveau te blijven
De Derde Divisie legde Staphorst vooralsnog ook geen windeieren. Vrij eenvoudig wist men zich overeind te houden. Dit seizoen loopt het een stuk stroever. Zonder een handvol sterkhouders zal Staphorst ervoor moeten zorgen dat ze zich handhaven. Weliswaar werden er de nodige nieuwelingen aangetrokken, tot resultaten heeft het nog niet mogen leiden. De technische commissie kijkt naar spelers die echt bij Staphorst passen. Bij grote regelmaat is gebleken dat ze daarvoor een goede neus hebben! En daar zit nu het grote verschil tussen Urk en Staphorst. Bij Staphorst moeten ze wel spelers van buitenaf halen om op dit niveau te kunnen blijven spelen. Hoe anders is dat bij Urk. Puttend uit een enorme vijver worden de talenten vanuit de Urker aanpak klaargestoomd om ooit eens in het eerste elftal te mogen spelen. Wat op het hoogste niveau eigenlijk ondenkbaar is, niet betalen, blijkt op Urk de normaalste zaak van de wereld te zijn. Een paar voetbalschoenen en af een toe een tripje is de beloning die een selectiespeler van Urk per seizoen krijgt. Een voorbeeld voor de rest van de ‘amateurploegen’ die ieder jaar duizenden euro’s uitgeven aan spelers van buitenaf.

Getergde tegenstander
Deze competitie wist Staphorst tot nu toe slechts 5 punten te halen. En dat is een bittere pil voor de fanatieke twaalfde man die hun club door dik en dun steunen. Trainer Karlo Meppelink heeft de pech dat hij nog maar weinig in de sterkste formatie heeft kunnen spelen. Diverse blessures gooiden roet in het eten en hebben er mede voor gezorgd dat Staphorst in de gevarenzone bivakkeert. Vorige week speelde de ploeg van Meppelink tegen hekkensluiter Ter Leede en hield daar geen punten aan over. Enigszins aangeslagen komt de ploeg uit de kop van Overijssel naar Urk. Maar pas op, het verleden heeft aangetoond dat je Staphorst nooit moet onderschatten. Urk is gewaarschuwd en een positief resultaat op sportpark de Vormt zou het er allemaal florissanter op maken. De gastheren kunnen erop rekenen dat ze een getergde tegenstander zullen treffen.


Een zege geeft meer lucht
Urk reisde af naar Volendam om daar tegen de plaatselijke amateurs aan te treden. In de eerste helft bleken twee momenten cruciaal te zijn voor de 1-0 achterstand. Allereerst was het supertalent Azzesine Sout die een vrije trap op schitterde wijze achter Richard Strijker krulde. Vervolgens miste Riekelt Jan Brands een strafschop. Na de hervatting ging Urk nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kwam zelfs op 2-0. Urk toonde veerkracht en kwam middels Johannes Schrijver dichterbij. Dit gaf weer hoop in de harten van de vele Urk supporters en de gelijkmaker hing dan ook in de lucht. Echter, met 10 man kon Urk het niet bolwerken en na een makkelijk gegeven penalty en een uitval nam Volendam afstand van de bezoekers uit Urk. Dit betekende de derde opeenvolgende nederlaag voor Urk. In die drie competitieduels kreeg de ploeg liefst 10 goals om de oren en werd slechts 1 keer het vijandelijke doel gevonden. Een zege op Staphorst zal de formatie van Karsten weer wat lucht geven.


Namens de KNVB is scheidsrechter Luca Cantineau afgevaardigd. Samen met zijn assistenten, de heren Chieljan Veen en Jeroen Teunissen van Maanen zal de leidsman alles in het gareel dienen te houden. Rest mij om alle toeschouwers een spannende en sportieve wedstrijd toe te wensen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print