Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk krijgt titelkandidaat GVVV op bezoek

Urk speelt komende zaterdag een thuisduel tegen titelkandidaat GVVV. De formatie uit Veenendaal degradeerde het afgelopen seizoen uit de Tweede Divisie en heeft maar één opdracht: zo snel mogelijk terugkeren naar het hoogste amateurniveau! Ondanks een matige serie wedstrijden doet GVVV gewoon mee in de top van de ranglijst. Urk daarentegen zit het niet mee en heeft een driepunter nodig om het geschonden zelfvertrouwen een boost te geven. Voor eigen publiek wil de ploeg van Gert Jan Karsten alles in het werk stellen om de punten op de eigen Vormt te houden.


Stukje historie
GVVV, oftewel Gelders Veenendaals Voetbal Vereniging, viert 15 november aanstaande haar 75 – jarig bestaan. De club behoort al jaren tot de vele vooraanstaande clubs in het zaterdagvoetbal! Vele successen vielen de blauw – witten ten deel. Sportieve hoogtepunten waren de afdelingstitels in 1985 en 1997. In 2011 promoveerde GVVV naar de Topklasse, wat toen nog het hoogste amateurniveau was. Vijf jaar later drong GVVV door naar de Tweede Divisie, waarin het zes seizoenen stand hield. Afgelopen seizoen waren de blauwhemden veroordeeld tot de nacompetitie. Uiteindelijk was Kozakken Boys een maatje te groot, waardoor GVVV degradeerde naar de Derde Divisie. Dit kwam keihard aan in het Veenendaalse kamp en de verslagenheid was dan ook groot aan de blauwe zijde van het Panhuis. Echter, de ambities zijn daardoor niet naar de achtergrond geduwd, integendeel zelfs! De hoop dat GVVV volgend seizoen weer mag uitkomen in de Tweede Divisie is torenhoog aanwezig bij een ieder die de club een warm hart toedraagt. Op dit moment is trainer Gerry Vink de eindverantwoordelijke. In oktober 2021 werd de opvolger van Jochem Twisker binnengehaald door de TC. Met een behoorlijke sportieve bagage zorgde de oud – prof vrijwel direct voor een sportieve ommekeer. Toch bleek dit niet genoeg te zijn om degradatie af te wenden. GVVV is een ploeg die beschikt over de nodige kwaliteiten. Vorige week kreeg GVVV het kwakkelende Staphorst op bezoek. De ploeg uit de kop van Overijssel wordt geteisterd door blessures. Staphorst wist voor een enorme stunt te zorgen door met een 1 – 2 zege sportpark Panhuis te verlaten. Een niet verwachte driepunter viel daarmee de ploeg van Karlo Meppelink ten deel. Met deze overwinning deed Staphorst goede zaken en klom enkele plaatsten op de ranglijst


Kan Urk voor een stunt zorgen
Urk zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Uit de laatste serie wedstrijden werden maar enkele schamele puntjes gehaald. Door deze matige reeks is de brigade van Karsten inmiddels afgezakt naar de gevarenzone. De uitwedstrijd in en tegen Barendrecht werd kansloos met 5 – 1 verloren. Bij de rust stond Urk al met 3 – 0 achter. Na de pauze liep Barendrecht weg naar 5 – 0. Pieter Brands scoorde vlak voor tijd nog wel de eretreffer voor zijn ploeg en bepaalde zo de 5 – 1 eindstand. Ondanks de tegenvallende resultaten moeten we niet negatief naar de toekomst zijn. Tegenstander GVVV zal, na de zeperd tegen Staphorst, met revanchegevoelens richting Urk afreizen. Van de ploeg van Karsten zou je eveneens mogen verwachten dat ze voor eigen publiek eindelijk weer eens het zoet van een overwinning willen smaken en alles uit de kast zullen halen om tot een driepunter te komen. Topploegen halen meestal het beste in Urk naar boven. Is Urk in staat om te stunten tegen het sterke GVVV? Gesteund door de twaalfde man zullen de gastheren alles in het werk stellen, om de vele supporters die worden verwacht, een aantrekkelijke wedstrijd met aanvallend voetbal en veel spektakel te bieden. Van deze kant de oproep om de spelers op een positieve manier massaal te ondersteunen in de krachtmeting met GVVV.


Namens de KNVB is scheidsrechter Haico Michielsen op dit topduel gezet. Samen met zijn assistenten de heren David Kloekke en Daniél Vloedgraven zal het arbitraal trio het geheel tot een goed einde moeten zien te brengen. Hopelijk werken de spelers binnen de lijnen mee en krijgen de aanwezige toeschouwers een spannende en sportieve wedstrijd onder ogen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133