Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk mag los tegen RKVV DEM

Na een intensieve voorbereiding start voor het vlaggenschip van Urk het nieuwe voetbalseizoen in de Derde Divisie. Daarin treft het op eigen vertrouwde Urker bodem in DEM een totaal onbekende tegenstander. Trainer Peter Wesselink, die aan zijn eerste seizoen begint, zal in geen geval toestaan dat zijn ploeg niet scherp aan de start zal verschijnen. Om de competitie goed aan te vangen zou een driepunter van harte welkom zijn. Immers de eerste klap is nog altijd een daalder waard!


Feitjes DEM
RKVV DEM, oftewel Rooms Katholieke Voetbalvereniging Door Eendracht Macht uit het Noord–Hollandse Beverwijk is een voetbalvereniging die 1 oktober 1922 is opgericht. Bij de oprichting van de vereniging schreef men de naam als DES, wat stond voor Door Eendracht Sterk. Toen echter werd ontdekt dat er al een andere club onder deze naam speelde, werd deze kort daarop aangepast in DEM. In het begin werden er vooral vriendschappelijke wedstrijden gespeeld. Niet lang daarna ging de club in competitieverband spelen. DEM heeft zowel een zaterdag als een zondag afdeling. De zondagafdeling is dit seizoen bij Urk ingedeeld. Een viertal spelers verlieten de club. Daartegenover werden 5 nieuwelingen begroet. Hoe sterk wij de puppillen van trainer Ron Bouman moeten inschatten weten we niet. Wat we wél weten is dat Urk niets aan het toeval zal moeten overlaten en vanaf de aftrap moet laten zien dat er niets te halen valt.


Voorronde KNVB beker
De generale op de naderende competitieopening tegen DEM verliep niet naar wens voor de brigade van Wesselink. In het kader van de eerste voorronde van de KNVB beker moest Urk het in Ermelo opnemen tegen DVS’33. Een slechte eerste helft werd afgesloten met een 1 – 0 achterstand. Na de pauze werd het spel acceptabeler maar tot grootse daden kwam Urk niet, waardoor het nu al uit de beker ligt. De focus kan nu volledig gericht worden op de competitie. Terwijl Urk met lege handen uit Ermelo vertrok, wist DEM zich wél met de nodige moeite te plaatsen voor de tweede voorronde. Op eigen veld werd tegenstander XerxesDZB pas na de verlenging geklopt door een benutte penalty van Thom de Vries. De ploeg van trainer Ron Bouman mag, als het ook de volgende voorronde overleeft, blijven dromen van een tegenstander uit het betaalde voetbal. Echter, voor het zover is staat DEM, zoals ze zelf zeggen, de zware uitwedstrijd bij Urk te wachten.


Thuisploeg gaat voor de winst
De equipe van Wesselink speelde in de voorbereiding oefenduels tegen pittige opponenten. Zonder enige twijfel mag je de uitslagen daarvan gerust als wisselvallig kwalificeren. Alles bij elkaar opgeteld en afgetrokken heeft de voorbereiding de sterkte en zwakte weergegeven. Toch lijkt het erop dat de hoofdmacht een stabielere basis heeft dan vorig seizoen. In de gespeelde sparringpotjes liet het vlaggenschip van Urk bij vlagen zien dat er op voorhand de nodige potentie aanwezig is en dat gegeven stemt tot tevredenheid. Zo liet nieuweling Jarno van Essen zien dat hij een aanwinst kan zijn. Doelpuntenmakers zijn nu eenmaal blikvangers en hopelijk kan Jarno het dit seizoen laten zien wat hij in zijn mars heeft en samen met de andere Urker aanvallers het vijandelijke net met regelmaat doen laten bollen. De wil om de seizoensouverture succesvol te starten is overduidelijk aanwezig bij de spelersgroep van Urk. We spreken de wens uit dat deze aspiraties op het veld worden waargemaakt! Een positief resultaat zal het vertrouwen alleen maar extra kunnen ondersteunen!


Arbitrale trio
Namens de KNVB wordt scheidsrechter Mitchel Krop afgevaardigd. Samen met zijn assistenten de heren Marck Fieret en Jasper Westland zal de leidsman de seizoensopening, die om 15.00 uur begint, tot een goed einde moeten brengen. We hopen dat het arbitrale trio, samen met de aanwezige supporters, mogen genieten van een onderhoudende en sportieve wedstrijd!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print