Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk moet aan de bak bij DOVO

In speelronde 22 zal Urk naar Veenendaal moeten afreizen om daar de terugwedstrijd tegen DOVO te spelen. De heenwedstrijd werd ondanks goed veldspel met 2 – 3 verloren. Een bittere pil voor de ploeg van Gert Jan Karsten. Na afloop alom complimenten voor het vertoonde spel, maar punten bleven uit. Het weggeven van doelpunten en het gebrek aan rendement bleek nu ook weer het grootste euvel te zijn. Inmiddels zijn we een aantal maanden verder en kan Urk zich revancheren voor de nederlaag in oktober.

Tussentijdse kwaliteitsinjectie
DOVO draait een redelijk seizoen. Uit de tot nu toe gespeelde 21 wedstrijden wist de formatie uit Veenendaal 33 punten te halen. In de winterstop opende DOVO nog even de geldbuidel en trok goaltjesdief Kian Visser van IJsselmeervogels ( voorheen Harkemase Boys) en verdediger Aaron Sieders van Sportlust’46 aan. Deze kwaliteitsinjectie zal zeker haar invloed hebben om de wedstrijden die DOVO nog spelen moet. Urk staat dus voor een loodzware opgave, maar gaat vooraf zeker niet het hoofd op het hakblok leggen. DOVO zal het wel moeten doen zonder de geschorste trainer Florian Wolf.

DOVO doet zichzelf tekort
Vorige week speelde DOVO een uitwedstrijd bij Staphorst. Op sportpark het Noorderslag werd het een aardige wedstrijd, waarin DOVO over 90 minuten gezien de betere was. Toch wisten de roodhemden niet tot scoren te komen. Doelman Jorick Maats van Staphorst was, zoals al zo vaak dit seizoen, een niet te nemen obstakel. Omdat Staphorst ook geen kans zag om een bres te slaan in de Veenendaalse verdediging bleef het treffen zonder doelpunten. Hiermee deed DOVO zich uiteindelijk het meest tekort.

Offday tegen nummer voorlaatst
Het Urker vlaggenschip kreeg bezoek van ASWH. Na twee opeenvolgende zeges tegen respectievelijk Sportlust’46 en VVOG begon Urk met het nodige zelfvertrouwen aan deze klus. De gedachte was dan ook dat dit varkentje uit Hendrik – Ido Ambacht wel even gewassen zou worden op het eigen sportpark de Vormt. Hoe anders zou het lopen. Voor de pauze was het matig spelende Urk weliswaar sterker, dit kon niet worden uitbetaald in een voorsprong. Omdat ook ASWH naliet om tot scoren te komen brak de rust aan zonder goals. Na de hervatting kwamen de bezoekers via Hugo Botermans op de zo vurig gewenste voorsprong. Met de moed der wanhoop ging Urk op zoek naar de gelijkmaker. Ondanks mogelijkheden, bleven deze allemaal onbenut. In blessuretijd gooide ASWH middels Mirak Akdeniz de deur keihard in het slot. Naïef en kinderlijk verdedigen werd genadeloos afgestraft door de nummer voorlaatst. Na afloop was trainer Gert Jan Karsten eerlijk maar keihard voor zijn ploeg. Werkelijk alles wat fout kon gaan ging mis. Het leverde Urk naast schorsingen en nog lopende blessures de nodige kopzorgen op voor de wedstrijd tegen DOVO. Toch zal de ploeg zich moeten oprichten en met de spelers die er wél zijn haar huid zo duur mogelijk moeten verkopen.

De wedstrijd DOVO – Urk begint zaterdag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Stef Veekamp. Samen met zijn assistenten de heren Roy Westenberg en Soerish Ramcharan zal dit trio het geheel binnen de overbekende perken moeten houden. Supporters die met eigen vervoer naar Veenendaal zullen afreizen, het adres van DOVO is:

Sportpark Panhuis
Verlengde Sportlaan 5
3905 AE Veenendaal

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133