Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk moet meteen aan de bak tegen Sportlust’46

Bij de herstart van de competitie staat het vlaggenschip van Urk komende zaterdag de terugwedstrijd tegen Sportlust’46 te wachten. De heenwedstrijd wist de formatie van Gert Jan Karsten verrassend naar zich toe te trekken. Sportlust’46 had weliswaar een veldoverwicht en kreeg wel degelijk kansen, maar vond in uitblinker Richard Strijker een te groot obstakel op haar weg. Met een zwaarbevochten 1-2 zege verliet de promovendus Woerden en tekende daarbij de tweede opeenvolgende zege aan. Urk krijgt in Sportlust een opponent tegenover zich die al 10 opeenvolgende duels ongeslagen is. De laatste nederlaag in competitieverband dateert alweer van 1 oktober van het vorige jaar. Heel concreet gezegd: een ploeg in blakende vorm!


Terwijl alle andere ploegen zaterdag beginnen met de hervatting, speelde Sportlust’46 vorige week een inhaal wedstrijd tegen Volendam. Eerder werd dit duel uitgesteld vanwege het overlijden van een jeugdlid van Volendam. Op eigen veld was de thuisploeg met 3 – 0 te sterk voor de oranjehemden en steeg daardoor naar de top van de ranglijst met slechts 2 punten achterstand op koplopers ACV en GVVV. Dit gegeven zal de equipe van trainer Jochem Twisker alleen maar meer motivatie geven om volle bak te gaan spelen op en tegen Urk. Voetballend gezien behoort Sportlust’46 tot de besten in de Derde Divisie! De ploeg heeft een aantal spelers in de gelederen die wel wat kunnen met een bal en het iedere tegenstander moeilijk kunnen maken. Aan Urk de schone taak om te voorkomen dat dit soort spelers kunnen excelleren.


Naar aanloop van dit treffen speelde Urk een wedstrijd voor de TOTO KNVB beker tegen Katwijk. De bekerclash op sportpark de Vormt had vele liefhebbers weten te lokken. Met goede moed begon de thuisclub aan de confrontatie met grootmacht Katwijk. Echter, al snel kwamen de bezoekers op voorsprong en kon vervolgens geduldig afwachten hoe de gastheren op deze tegenvaller zou reageren. Vol enthousiasme zocht Urk de weg naar het vijandelijke doel, verder dan twee schoten van Joël Tol uit de tweede lijn kwam het niet. Na de pauze kreeg Urk een paar mogelijkheden om langszij te komen, evenzoveel keer bleef het bij dreigen. Het lepe Katwijk strafte enkele foutjes genadeloos af en wist uiteindelijk met 0 – 3 te zegevieren. Hierdoor zijn de oranjehemden een ronde verder en zullen daar Spakenburg treffen. Urk daarentegen kon terugzien op een heerlijk bekeravontuur, welke helaas ten einde kwam tegen Katwijk.


De volgende uitdaging staat alweer op stapel met Sportlust’46 op het speelprogramma. Voor eigen publiek zal Urk alles in het werk stellen om 3 punten aan het totaal toe te voegen. Het zou mooi zijn als dit voornemen wordt omgezet in resultaat. Met het besef dat er bij een zege een stap op de ranglijst kan worden gemaakt , zal de formatie van Gert Jan Karsten de strijd aangaan. Krijgt het vlaggenschip het publiek achter zich, dan is de hoop op een positief resultaat zeker niet ondenkbaar!


Scheidsrechter van dienst is Stef Veekamp. Samen met zijn assistenten de heren Chris Hoogland en
Ryan Schiffel zal hij de wedstrijd tot een goed einde moeten brengen. Rest mij om alle aanwezigen
een onderhoudende en sportieve wedstrijd toe te wensen.

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133