Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk presteert in de laatste 15 jaar uitstekend in de KIX-index

Voetbalwest.nl is een internetpagina, die alles bijhoudt als het gaat om voetbal, zowel amateur als betaald voetbal. Een grafiek uit de KIX over SV Urk laat de laatste vijftien jaar duidelijk een stijgende lijn zien. In het laatste jaar 2020 stabiliseert deze opgaande lijn zich, maar dat komt omdat de competitie halverwege is geëindigd en niet kon worden uitgespeeld.

Sinds 2004 heeft Voetbal Nederland de clubindex ingevoerd (KIX). Dit is een soort UEFA-ranking voor eerste elftallen van Nederlandse amateur- en profclubs. De KIX bepaalt de sterkte van je team. Hoe hoger de KIX des te sterker wordt het team geacht. Een hogere KIX schept dus ook de verwachting dat er gewonnen wordt van een team met een lagere KIX.

Dagelijks worden alle onderlinge wedstrijden tussen eerste elftallen doorgerekend en wordt de KIX aangepast. Er worden ranglijsten bijgehouden op nationaal-, afdeling-, provincie- en gemeenteniveau. Deze zijn allemaal te vinden op deze site.

Een winstpartij betekent overigens niet automatisch een toename in de KIX. Op basis van het verschil in KIX tussen thuis- en uitploeg bepalen we een verwachte uitkomst in de zin van doelpunten verschil. Het kan dus voorkomen dat een ploeg met 1-0 wint, maar toch in KIX achteruitgaat omdat we een doelpuntenverschil van minimaal 2 hadden verwacht. Een hogere KIX schept dus verwachtingen; wanneer deze niet waargemaakt worden dan gaat de KIX weer omlaag.

Het kan voorkomen dat je team op de ranglijsten stijgt of daalt zonder gespeeld te hebben. Dit wordt veroorzaakt doordat andere teams wel gespeeld hebben en gestegen of gedaald zijn op de ranglijst.

(Met dank aan Voetbalwest.nl) https://voetbalwest.nl/team_cix.html?a=2&c=358&s=ZA&e=1&z=2019 :

Klassering voor SV Urk is als volgt: (tussen haakjes de resultaten van Flevo Boys en Almere ter vergelijking)

Nationaal                            : #77      (102)    (26)

Afdeling Landelijk            : #77      (100)    (26)

Provincie Flevoland        : #2        (3)         (1)

Gemeente Urk                 : #1        (1)         (1)

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133