Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk reist af naar de Bollenstreek

Na de doordeweekse krachtsinspanning tegen DOVO staat het vlaggenschip van Urk een uitwedstrijd te wachten. Deze keer zal de reis naar Sassenheim gaan, alwaar zal worden aangetreden tegen Ter Leede. De ploeg uit de Bollenstreek heeft de laatste drie competitiewedstrijden weten te winnen en is daardoor weggeslopen van de laatste plaats. Voor eigen publiek willen de rood – gelen dit tegen Urk een goed vervolg proberen te geven.

Talentvolle groep aangevuld met ervaren rotten
Ter Leede is op 30 april 1930 opgericht en speelt haar thuiswedstrijden op sportpark de Roodemolen. De ploeg uit Sassenheim eindigde vorig seizoen op de 11 e plaats en komt daardoor dit seizoen voor het vierde opeenvolgende seizoen uit in de Derde Divisie. Een aantal jaren behoorde Ter Leede toch wel tot de subtop van het amateurvoetbal, de laatste jaren is het sportief gezien minder geworden. Drie keer werd het zoet van een overwinning gesmaakt. Sinds de zomer staat Nieks Oosterlee als eindverantwoordelijke voor de groep. Hij volgde daarmee Steef Roodakkers op die na drie seizoenen werd bedankt voor zijn bewezen diensten. In Oosterlee heeft Ter Leede een ervaren trainer binnen gehaald. In het verleden waren FC Lisse, Rijnsburgse Boys en GVVV onder andere zijn werkgevers. Ter Leede beschikt over een jonge talentvolle groep, met daartussen enkele ervaren rotten.

Stijgende lijn
Het seizoen begon voor Ter Leede niet zoals gewenst, maar de laatste weken zit de stijgende lijn er duidelijk in. Zo werd tegen Staphorst en Sparta Nijkerk het maximale resultaat behaald. Afgelopen woensdag moest Ter Leede de verre uitwedstrijd tegen Hoek spelen. Op sportpark Denoek was het eerste bedrijf van een matig gehalte. Grote kansen bleven dan ook uit. Na een weinig sprankelende eerste helft werd met een Frits van Turenhoutje de kleedkamer opgezocht. Ter Leede kwam na de hervatting via Luc de Kruijs op voorsprong. Hoek ging met succes op zoek naar de gelijkmaker. Giovanni Delannoy was namens de gastheren het feestvarken. Dit leek dan ook de eindstand te worden. In de slotfase leek Hoek alsnog de winst naar zich toe te trekken. De thuisploeg kreeg in de 90 e minuut vanaf de stip de kans om de drie punten in eigen huis te houden, maar zag Mo Jabar Zada falen. Vervolgens wist Ter Leede nog wel het vijandelijk doel te vinden en hield daardoor drie héél belangrijke punten over.

Urk verliest door persoonlijke fouten
Urk daarentegen kreeg na vier nederlagen DOVO op bezoek. Op eigen veld speelde de formatie van Gert Jan Karsten een degelijke partij voetbal, maar wist hier geen punten aan over te houden. De gasten uit Veenendaal kwamen na 7 minuten op voorsprong, omdat Bennie Dunnink zo ongelukkig was een voorzet vanaf de zijkant in eigen doel te koppen. DOVO leunde achterover geduldig wachtend op de foutjes die Urk zou maken en was levensgevaarlijk in de omschakeling. Met vereende krachten ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Kansen op de gelijkmaker waren er wel degelijk. Zowel Hessel Snoek als Lucas Schraal wisten deze niet te verzilveren. DOVO kreeg ook enkele kansen om verder uit te lopen. Gelukkig voor Urk bleef het voor rust bij 1 tegentreffer. Na de pauze tekende Lucas Schraal voor de dikverdiende gelijkmaker. Echter, door persoonlijke fouten liep DOVO in korte tijd weg naar een 1 – 3 voorsprong. Het tekende de thuisploeg dat ze bleven knokken voor een beter resultaat. Tijdens een slotoffensief kwam Urk middels een doelpunt van Jelle de Boer nog wel terug tot 2 – 3, het lukte niet meer om langszij te komen. Hierdoor was de vijfde opeenvolgende nederlaag een feit. Ondanks de nederlaag moet Urk niet wanhopen. Er wordt goed gespeeld en het kwartje zal toch een keer de goede kant op moeten vallen. Laten we hopen dat daar in Sassenheim een begin mee zal worden gemaakt.

Scheidsrechter Jaafar Aafouallah is namens de KNVB afgevaardigd om de teugels 90 minuten lang in handen te houden. Hopelijk hoeft de leidsman met zijn assistenten de heren Lars Faner en Luuk van der Brugge niet teveel in te grijpen en krijgen de aanwezige supporters een mooie en sportieve wedstrijd te zien.

De trouwe Urk supporters die met eigen vervoer richting Sassenheim zullen afreizen, de navigatie kan op het volgende adres worden ingesteld: