Hoofdsponsor SV URK

2e Hoofdsponsor SV URK

SV Urk staat tegen ACV voor loodzware opgave

Met een vrije zaterdag achter de rug en met de wetenschap dat in speelronde 23 het ijzersterke ACV staat te wachten, weet Urk wat het te doen staat. Dit zal dan moeten gebeuren zonder trainer Gert Jan Karsten. Vorige week werd bekend dat Karsten per direct de overstap maakt naar IJsselmeervogels. Bij de voormalige grootmacht is paniek uitgebroken omdat het inmiddels is gezakt naar de voorlaatste plaats in de Tweede Divisie. De ‘rooien’ is er alles aan gelegen om daar aan het einde van het seizoen niet meer te staan. Na goed onderling overleg tussen Urk en IJsselmeervogels, is besloten om de droom van Karsten uit te laten komen en hem de overstap naar de Vogels te gunnen. Deze onverwachte wending heeft vele wenkbrauwen doen fronzen en vele woorden zijn hierover al vuil gemaakt. Natuurlijk mag een ieder hier een mening over hebben, maar laten we wel zijn, het is zoals het is, de club moet verder. Het zal dus even wennen zijn voor zowel de spelers als de supporters. Toch zal Urk zich moeten oprichten en het beste uit zichzelf naar boven moeten halen om de ploeg uit Assen er onder te krijgen. Voorwaar geen gemakkelijke opgave! Maar laten we positief blijven en hopen dat Urk een dijk van een wedstrijd op de mat legt tegen ACV. Kortom, een bijzondere voorbereiding, maar genoeg ingrediënten om voor eigen publiek aan klantenbinding te doen.


Terugblik
ACV draait tot nu toe een uitstekend seizoen! Uit de 22 gespeelde wedstrijden wist de formatie van trainer Ruud Jalving 11 keer te zegevieren. Acht keer werden de punten gedeeld en slechts 3 nederlagen werden er geïncasseerd. Het doelsaldo van 41 voor en 23 tegen laat ook zien dat het zowel aanvallend als verdedigend wel snor zit bij de Assenaren. De doordeweekse heenwedstrijd op dinsdag 6 september was er één die reclame voor het amateurvoetbal opleverde. Op een sfeervol Catawiki sportpark kreeg het aanwezige publiek een spannende en onderhoudende wedstrijd te zien. Na een Frits van Turenhoutje bij de rust, was het ACV dat in de 55 e minuut middels een benutte penalty van Gijs Jasper op voorsprong kwam. Al snel kwam Urk door een fraaie gelijkmaker van Lucas Schraal langszij. De wedstrijd ging op en neer en beide ploegen gingen vol voor de overwinning. Wat er ook werd ondernomen, treffers bleven uit. Een gelijkspel gaf de verhoudingen na 90 minuten juist weer!


Dertien duels ongeslagen
Naar aanloop van de aanstaande kraker kreeg ACV bezoek van Staphorst. De ploeg uit Assen kwam niet in haar spel, omdat Staphorst zich prima had voorbereid op het treffen met ACV. Een gelijkspel was dan ook het maximaal haalbare voor de equipe van Ruud Jalving. ACV mocht zelfs van geluk spreken dat Martin van ’t Ende namens Staphorst een strafschop onbenut liet. Ondanks deze tegenvaller is ACV bezig aan een opmerkelijke serie zonder nederlaag. Liefst 13 wedstrijden is ACV inmiddels ongeslagen en dat zijn toch cijfers waar je mee voor de dag kunt komen. Dat de sfeer relaxed is en de groep goed in elkaar steekt bewijst het feit dat het merendeel van de selectie heeft verlengd. ACV komt barstenvol zelfvertrouwen naar Urk toe en heeft zelfs nog kans om de tweede periode in de wacht te slepen. Wat zou het mooi zijn als het vlaggenschip uit Assen schipbreuk zou leiden op de Vormt!


Ouderwets middagje Urk
Urk liep in de uitwedstrijd bij DOVO flinke averij op. Het eerste uur konden de blauw – witten de thuisploeg nog bijbenen, na de 2 – 0 was het over en uit en leek alle geloof in een goede afloop weg te zijn. Dat het nog 4 – 0 werd is weliswaar voor de statistieken, maar was wel tekenend. Karsten was na afloop dan ook not amused over hetgeen hij gezien had. Het verschil in volwassenheid was te groot en daarnaast werd er gewoon slecht verdedigd. Want laten we eerlijk zijn, 53 tegendoelpunten in 22 duels in gewoon niet goed te noemen! Een wedstrijd duurt nog altijd 90 minuten. En op dit niveau wordt een moment van verslapping vrijwel meteen afgestraft. De kraker tegen ACV is een mooie gelegenheid om weer eens een positief resultaat te halen. We mogen vooraf best uitspreken dat de spelersgroep het hondstrouwe thuispubliek weer eens mag verwennen met een ouderwets middagje Urk. Hopelijk is de oorwassing in Veenendaal een signaal om vanaf nu alles op alles te zetten.

Scheidsrechter van dienst is Luc Baars. Samen met zijn assistenten de heren Rik ter Hoeve en
Muhamed Osman zal de arbiter deze interessante wedstrijd, die om 15.00 uur in beweging zal
worden gebracht, tot een goed einde dienen te brengen. We spreken de wens uit dat de aanwezige
toeschouwers een dijk van een wedstrijd onder ogen krijgen, waarbij sportiviteit uiteraard niet mag
ontbreken.


Tenslotte een speciale oproep aan de Urk – supporters: De spelersgroep en staf heeft juist in deze fase de steun van de twaalfde man keihard nodig. Kritisch zijn mag, maar laten we met z’n allen als échte twaalfde man achter de jongens staan. Samen sterk!

Deel dit bericht

WhatsApp
Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Deprecated: stripos(): Passing null to parameter #1 ($haystack) of type string is deprecated in /www/svurk_729/public/wp-includes/functions.wp-scripts.php on line 133